POLEMİK

Nuray Mert, Serdar Akinan'ın iddiası hakkında ne yazdı?

Gazeteci ve siyaset bilimci Nuray Mert, Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin'in köşesine taşıdığı Serdar Akinan'ın iddiasına cevap verdi.

Nuray Mert, Serdar Akinan'ın iddiası hakkında ne yazdı?

Independent Türkçe'de yazan Nuray Mert, söz konusu hatıra üzerine Akinan'a ne tavsiyede bulunduğunu hatırlamadığını yazdı. 

İşte o yazı:

Gazeteci Aytunç Erkin, 5 Ocak tarihinde, Sözcü gazetesindeki köşesinde, 'Erdoğan hangi gazetecinin boynunu sıktı?' başlığı altında, benim de adımın geçtiği bir 'hatıra'ya yer vermiş. Söz konusu hatıra gazeteci Serdar Akinan'ın 'Hayatımın Haberi' başlıklı kitabından alınmış. Akinan, gerçekten de herkesin dikkatini çekecek bir olayı anlatmış, olay şuymuş; 6 Ocak 2005 tarihinde, o zaman Başbakan olan Tayyip Erdoğan, bir dış gezi esnasında, bir ara Akinan'ı köşeye çekip, tarizde bulunmuş ve 'boğazını sıkmış'. Sonra Serdar Akinan benimle dertleşmiş, ben 'bir akşam' ona, 'bunlar senin kötü niyetli olduğunu düşünüyor olabilir' deyip, 'o zaman yakın olduğum' Yeni Şafak gazetesi yazarları Akif Beki ve Mustafa Karaalioğlu ile görüşmesini tavsiye etmişim. Serdar Akinan, eski bir arkadaşımdır, pek çok konuda sohbetimiz olmuştur. Diğer taraftan, Yeni Şafak yazarları arasında pek çok arkadaşım vardı, zaman içinde gazeteci arkadaşlar arasında pek çok buluşmaya vesile oldum, dahası siyasi olarak önemli olduğunu düşündüğüm konularda farklı çevreler arasında iletişim kurma çabası içinde oldum. Bunlardan en önemlisi, 2005 Temmuz ayında Başbakan Erdoğan ile sol muhalif çevrelerden bir grubun Kürt meselesi konusunda gerçekleşen buluşmasıdır.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar