GÜNDEM

Nuran Yıldız'dan İstanbul Sözleşmesi çağrısı

Prof. Dr. Nuran Yıldız, İstanbul Sözleşmesi için iktidara çağrıda bulunarak "imzanın arkasında durun" dedi. Yıldız, "Erdoğan da iyi bilir ki, bazen doğru kararı vermek için rakamlara değil, sağduyuya yaslanmak lazımdır" ifadelerini kaydetti.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Nuran Yıldız'dan İstanbul Sözleşmesi çağrısı

Super Haber TV yazarı İletişim Uzmanı Prof. Dr. Nuran Yıldız, dün yayınlanan köşe yazısında İstanbul Sözleşmesi için iktidara çağrıda bulundu. "Eminim elinizde tabanınızın “İstanbul Sözleşmesi” hakkında görüşlerinin olduğu bir araştırma var" diyen Yıldız, "O sonuçları okurken unutmayın ki sözleşme metnini bilmeden fikir belirtenler çoğunlukta" ifadelerini kullandı.

Yıldız, Ak Parti'nin bu sonuçlardan ders de çıkarması gerektiğini işaret ederek "En büyük şikayetiniz AK Parti’nin kadına sağladığı hakları anlatamamak değil miydi? Elinizdeki veriler, bu sıkıntının da sonucu" dedi:

5 AĞUSTOS'TA KARAR VERİLECEK

Her geçen gün biraz daha “öldürülmüş kadınlar mezarlığı”na dönen ülkemde. Kadını kutsal sayan “İslamiyet”i referans kabul eden bir iktidar döneminde. 5 Ağustos’ta. İktidar partisi “İstanbul Sözleşmesi”nden çekilip çekilmemeyi karara bağlayacak.

"İSTEMEZÜKÇÜ"LER NE ANLIYOR?

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Ayşe Böhürler gibi önemli muhafazakâr kadınların da desteklediği sözleşme, bir grup “istemezükçü”nün keyfine kurban gidebilir. Halbuki “ilk imzalayan” olma sıfatı, doğudan batıya uluslararası ortama “had bildirme” ayrıcalığını vermişti ülkemize. “İstemezükçü”ler sözleşmenin “aile birliği”ne zarar verdiğini ileri sürüyorlar. Zira “aile” algıları sadece “erkek egemen ev”den oluşuyor. Her şeyin erkek olduğu bir dünyada, güçlü erkeği zayıf bırakılmış kadından korumak gibi bir yamuk bakış bu. “İstemezükçü”ler, sözleşmedeki “toplumsal cinsiyet” kavramından da rahatsızlar. Kavramdan anladıkları, sadece “eşcinsellik.”

Halbuki “toplumsal cinsiyet” çok daha büyük bir kavram ve uluslararası metinlerde 50 yılı aşkın süredir var. Geçelim.

AK PARTİ YÖNETİMİNE HATIRLATMAK İSTERİM

Aldığı kararları halkın nabzına dayandıran AK Parti yönetimine hatırlatmak isterim; Eminim elinizde tabanınızın “İstanbul Sözleşmesi” hakkında görüşlerinin olduğu bir araştırma var. O sonuçları okurken unutmayın ki sözleşme metnini bilmeden fikir belirtenler çoğunlukta. Ve sizin de KADEM’in de, en büyük şikayetiniz AK Parti’nin kadına sağladığı hakları anlatamamak değil miydi? Elinizdeki veriler, bu sıkıntının da sonucu.

ERDOĞAN BİLİR Kİ...

Ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan da iyi bilir ki, bazen doğru kararı vermek için rakamlara değil, sağduyuya yaslanmak lazımdır. Çoğu zaman, yapılan küçük hesaplar, olumsuz büyük sonuçlar doğurur. Unutmayın ki, kadınlardan doğdunuz, en çok kadınlar tarafından sevildiniz. Arkanızdan ağıtları da kadınlar yakacak. Onların çığlığına yüreğinizi de, kulağınızı da açın, “İstanbul Sözleşmesi”ndeki imzanın arkasında durun. Kıssadan hisse: Ne olursa olsun “istemezük”çülerin eline düşmeyeceksin.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar