TELEVİZYON

Nuran Yıldız, o TV yöneticisine sordu: Bu neyin kafası!

Süperhabertv yazarı Nuran Yıldız, koronavirüs kamu spotunda oynayan oyuncu kendi kanalındaki dizide rol almıyor diye spotu yayınlamayan TV yöneticisine tepki gösterdi.

Nuran Yıldız, o TV yöneticisine sordu: Bu neyin kafası!

Türkiye koronavirüs ile topyekün mücadele ederken medyaya da önemli görevler düşüyor. Fakat bir kısım medya organlarında yapılan yayınların paniğin artmasına neden olduğu da bir gerçek. 

Konuyu ele alan Nuran Yıldız, uzman görünümlü kişilerin sürekli yaptıkları çoğu bir bilgiye dayanmayan yorumların halkın kafasını karıştırdığını belirtti ve konuyu Bahçeli'nin sözleri ile değerlendirdi. 

"Sayısız “uzman” görünümlü konukla, kafaları karıştırmaya, korkutmaya devam ediyor." ifadelerini kullanan Yıldız, ölü sayılarının artışını bir maç spikeri havasında anlatan televizyonculara da tepki gösterdi. 

Yıldız, İletişim Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (İLAUM) tarafından hazırlanan ve  RTÜK'ün  uyarı metninin tabanını oluşturan yayın ilkelerine vurgu yaptı.

Yıldız, son olarak MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin şu sözleriyle konuyu özetledi:

“Virüs nedir bilmeyen sabitleşmiş sabit yorumcular ekranlarda bilirkişilik taslamaktadır. Deprem olur bunlar çıkar, sel olur bunlar konuşur, salgın olur bunlar dile gelir. (…) Susulacak yerde konuşmak ahmaklıktır.”

Koronavirüs kamu spotunu yayınlamamak neyin kafası!

Yazısında "adı bende saklı" diyerek bir TV yöneticisinin yaptığı anlamsız davranışı da konu edinen Yıldız, kamu spotunu saçma bahanelerle yayınlamayan o isme 'bu neyin kafası' diyerek göndermede bulundu. 

İşte o ifadeler:

Çok önemli bir isme (adı bende saklı),

bir televizyon kanalı yöneticisi (adı bende saklı),

corona tedbir spotlarında oynayan dizi oyuncusu (adı bende saklı) için

“Başka kanalın dizisinde oynayan birinin spotunu yayınlayamayız” demiş.

Bunu duyunca ben ne dedim?

“O tv yöneticisine virüs testi şarttır, zira ateşten ne dediğini bilmiyor. Dizi mi kaldı, aktör mü kaldı, neyin kafası?”

Nuran Yıldız'ın yazısının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar