GÜNDEM

Nuran Yıldız: Fatih Portakal ile ilgili yazmadığım şeyleri bana mâl ettiler

Süper Haber TV yazarı Nuran Yıldız, son yazısında internet gazeteciliğinden yakındı. Yıldız, Fatih Portakal ile ilgili söylemediği şeylerin kendisine mâl edildiğini söyleyerek eleştirilerini sıraladı.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Nuran Yıldız: Fatih Portakal ile ilgili yazmadığım şeyleri bana mâl ettiler

Süper Haber TV yazarı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nuran Yıldız, son yazısında, geçtiğimiz hafta kaleme aldığı bir yazısında Fatih Portakal ile ilgili yazmadığı şeylerin kendisinin ağzından haber yapıldığını söyledi. Hem Portakal'ı arayıp durumu anlattığını, hem de bu haberleri gördüğü "kurumsal" internet sitelerini arayarak şikayetini ilettiğini söyleyen Yıldız, bu sitelerin özür dileyerek haberleri düzelttiğini söyledi. İnternet gazeteciliğinin icrasına eleştirilerde bulunan Yıldız, "Bir çukura itiliyor... İnternet gazeteciliğinin bu çamurdan nasıl çıkarılacağını belki dernek başkanı Hadi Özışık’a sormak lazım" ifadelerini kullandı:

YAZIMDA OLMAYAN ŞEYLERİ BANA MÂL ETTİLER

Geçen hafta. Fatih Portakal’ın istifasına dair yazdığım yazıda hiç olmayan şeyler, benim ağzımdan internet medyasına düştü. Güya “Fatih Portakal cumhurbaşkanlığına aday olmak için istifa etti” diye yazmışım. Yazıda bu konu yok, cumhurbaşkanlığı ifadesi hiç geçmiyor. Neyse ki okurlar şahit. Olmayan yazımdaki olmayan cümleyi manşetlerde görünce delirdim tabii.

FATİH PORTAKAL'I ARADIM

Önce Fatih Portakal’ı aradım, “Yazımda cumhurbaşkanı adaylığınla ilgili bir ifade yok, bu konuyla ilgili bile değilim” dedim. O gayet sakin, “Hocam takmayın kafanıza” dedi, “baktılar ki bana dair haberler okunuyor, ne bulurlarsa koyuyorlar, üzülmeyin.”

Geçmişte, FETÖ belası da (anne özür dilerim bu konuya girmeyecektim), benzer şekilde, yapmadığım şeyleri bana mâl ettiği için delirmem dağları aştı.

HABER SİTELERİNİ ARADIM DOĞRU YAZMADIKLARINI SÖYLEDİM ÖZÜR DİLEDİLER

Kurumsal haber sitelerinin yayın yönetmenlerini aradım. “Tamam, her önüne gelene klavye verip haber yazdırıyorsunuz, tamam gazeteciliğin içine edilmiş durumda. Ama hiç değilse yazdığınız haberde cümleyi geçtim bir tek doğru sözcük olsun” dedim. Delirdim, “Ayıp yaa” dedim, “gazeteciliği bu çamura itmekten, koyduğu haberin doğruluğuna bakmadan paylaşmaktan daha ahlâksız ne olabilir?” Hak verdiler, özür dilediler, ismimi çıkardılar.

İNTERNET GAZETECİLİĞİNİ BU ÇAMURDAN ÇIKARACAK HADİ ÖZIŞIK'A SORMALI

İnternet gazeteciliğinin çamurdan nasıl çıkarılacağını belki dernek başkanı Hadi Özışık’a sormak lazım.

FATİH ALTAYLI DA AYNI DERTTEN MUZDARİP

Eskidikçe daha iyi yazılar yazan Fatih Altaylı da “Sadece başlık okuyup metni okumayanlar üzerime sıçrıyor” demiş yazısında.

SUÇ YALNIZCA OKUR DA MI?

Doğru ve fakat bu sadece okurun suçu mu, olmayan haberi yazıp itibarlı insanları çiklet eden sorumsuz muhabirlerin ve onlara iş verenlerin suçu ne olacak?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar