GÜNCEL

Nuran Yıldız eleştirilerini böyle sıraladı: Vay anasını sayın seyirciler

Süper Haber yazarı Nuran Yıldız, son yazısında medyadan siyasete birçok alanda eleştirilerini sıraladı.

Nuran Yıldız eleştirilerini böyle sıraladı: Vay anasını sayın seyirciler

SuperHaber yazarı Nuran Yıldız, bu haftaki yazısının 'Vay anasına sayın seyirciler' başlıklı bölümünde televizyon kanallarının konuk seçiminden, hobi bahçelerine gelen yasaklara; İstanbul'daki korona toplantısından, İstiklal Marşı'nı bilemeyen Türkiye güzeline kadar pek çok konuda eleştirilerini sıraladı.

İşte Yıldız'ın yazısının o bölümü...

Bir: Televizyon stüdyolarına uzmanlar yerine her konuda konuşabilecek kadar kendini kaybedenleri dolduracaksın. İşi rakamları değerlendirmek olan anket uzmanına algı yönetimi, politik stratejiler, uluslararası ilişkiler soracaksın. Bugün Adil Gür, dün başkasında olduğu gibi o kişi çuvallayınca onu tartışacaksın ama televizyonun konuk seçimini sorgulamayacaksın. Vay anasına sayın seyirciler!

İki: Ülkenin her yanındaki tarım alanları, ormanlar, maden ocaklarınca yağmalanıyor, kimse ses etmiyor. Huzur bulmak, toprakla uğraşmak için oluşturulan hobi bahçeleri tarım alanlarına zarar veriyor diye yasaklanıyor. Biri tarımın kökünü kurutuyor serbest, diğeri küçük ölçekli tarıma izin veriyor ama yasaklı. Vay anasına sayın seyirciler!

Üç: İstanbul’da geniş kapsamlı salgın toplantısı düzenleniyor. Çağrılmayan bir ben kalmışım gibi herkes orada. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı çağrılmıyor. Vay anasına sayın seyirciler!

Dört: Genç bir kadın. İstiklal Marşı’nı bilmiyor. Sağlık Bakanını tanımıyor. Türkiye kaç coğrafi bölge bilmiyor. Mustafa Kemal’in bir sözünü bilmiyor. Hepsi olabilir. Bilinç olarak doğumdan sonra kapatıldığı mağarada yaşıyor olabilir. Tuhaf olan, aynı kadının özgüven patlaması yaşaması. Temel bilgileri eksik olanda az biraz utanma, yüz kızarması falan olur. Onda yok ama özgüven var. Sokaklarımız böyle içi boş özgüven balonları şeklinde dolaşan gençlerle dolu. Vay anasına sayın seyirciler!

Beş: Vedat Milor, Los Angeles’taki restoranda yediği kuzu gerdanı övüp, “Türkiye’de bunu yapmayı beceremiyorlar” diyecek kadar kendini kaybetmiş. Ülkemde eti bulsa, gerdanın alasını yapan aşçılar ve anneler var. Sırf kendi damak tadına uymuyor diye mutfağımızı yerin dibine sokup, yemekten zerre anlamayan Amerikan mutfağını göğe çıkarabiliyor. Vay anasına sayın seyirciler!

Altı: Galatasaray son haftalarda kötü. Ligin yeni takımı Erzurum’dan alınan bir galibiyete mutlular. Maç sonu Teknik Direktör Terim’in, maçla ilgili konuşmasını bekliyorsun. Maç hariç her konuya giriyor da bir türlü maça gelmiyor. Vay anasına sayın seyirciler!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar