GÜNDEM

Nuran Yıldız: Bu neyin kafası, neyin laçkalığı?

SuperHaber yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız, son yazısında sosyal medya konusunda eleştirilerde bulundu.

Nuran Yıldız: Bu neyin kafası, neyin laçkalığı?

SuperHaber yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız, son yazısında sosyal medyaya ilişkin eleştirilerde bulundu. Sosyal medyanın sosyal olmadığını söyelyen Yıldız, geçtiğimiz hafta ve bu hafta yaşanan ve sosyal medyanın merkezinde olduğu iki konuyu eleştirdi:

Aslı Şafak’ın Bloomberg Tv’de yaptığı, keyifle izlediğim “Aslı Şafak’la İşin Aslı”na katıldım. Aslı işinde o kadar iyi ki, itibara önem veren herkesin konuk olmak istediği bir program. Söyleşinin bir yerinde dedim ki “Sosyal medya sosyal değildir.”

Bu cümleyi her söylediğimde aldığım tepkileri, Galilei’nin ‘Dünya yuvarlaktır’ dediğinde yaşadıklarına benzetiyorum. Sosyal medyayı doğru yere koymazsanız, sosyal medyada çiklet olursunuz.

Geçen hafta. Saygın bir deprem uzmanı “Ben İzmir’de deprem olacağını Twitter’da yazmıştım” dedi. Twitter dediğin bir tür kanalizasyon. İnsan kanalizasyona bilgi akıtır mı?

Bu hafta. En tartışılan Hükümet üyesi Berat Albayrak, Instagram hesabından istifa etti! Ülkece gerçek mi, değil mi karışıklığına düşüldü. Daha önemlisi kendisini o göreve getirenlere ayıp etmiş oldu. Diyelim ki çalıştığınız işten istifa edeceksiniz, bunu sosyal medyadan yapabilir misiniz? Bu neyin kafası? Neyin laçkalığı?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar