GÜNDEM

Nuran Yıldız: FETÖ'nün TRT imamı programımı iptal ettirdi

Süper Haber TV yazarı Nuran Yıldız, zamanında TRT ekranlarında yayınlanmak üzere bir program hazırladığını fakat programın FETÖ'nün TRT imamı tarafından yayından bir gün önce iptal edildiğini söyledi.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Nuran Yıldız: FETÖ'nün TRT imamı programımı iptal ettirdi

Süper Haber TV yazarı Nuran Yıldız, Instagram hesabından 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümü sebebiyle yaptığı paylaşımda bu süreçte karşılaştığı olumsuzluklarla ilgili sorular biriktirdiğini, 15 Temmuz gecesinin bu soruların cevabı niteliğinde olduğunu söyledi. Yıldız, söz konusu süreçte TRT Türk'te yayınlanacak olan ve tüm hazırlığı yapılan bir programının yayına girmeden bir gün önce iptal edildiğini söyleyerek "Genel Müdür “olur” verse de, TRT’den sorumlu imama takılmıştık" dedi.

İşte o paylaşım:

"15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi ülkemizi ve herkesi bir biçimde etkiledi.
15 Temmuz sonrası yazılarımda başıma gelen tuhaf işlerde aklıma düşen sorularımın cevaplarını aldığımı yazmıştım, daimi okurlarım hatırlar. O günden bu yana epeyce yeni okur da var. Onlar için özetleyeceğim;

(1) TSK’nın iletişimine odaklanan tek kitabın (Tanklar ve Sözcükler) yazarı olduğum halde, bir tek askeri kurumun “Hoca gel bir anlat” demeyişine hep şaşırıyordum. Beni davet etmiyorlardı ama şimdi kaçak kişiler baş misafir oluyordu. Birkaç kez subaylar telefonda “Sizi dinlemek istiyoruz, komutanımız davet etse gelir misiniz” diyordu. Sonrası sessizlik oluyordu. 15 Temmuz’la yanıtımı almış oldum. TSK imamları beni istememiş meğer.

(2) TRT Türk’ten “Gel iletişim programı yap” demişlerdi. Zamanın TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin “olur” verince. Ekip kuruldu. Jenerik hazırlandı. Dekor tamamlandı. Programın web sayfası yapıldı. TRT epey para harcadı. Yayından bir gün önce, program iptal edildi. Yayın saatinde ekran başına geçenler Afrika belgeseli izlediler! “Program son anda neden kalktı” sorusuna bir türlü yanıt alamamıştık. Yayının iptalinden çok, yanıtsızlık ağır geldi tüm ekibe. 15 Temmuz’la o yanıtı da almış olduk. Demek ki, Genel Müdür “olur” verse de, TRT’den sorumlu imama takılmıştık.

(3) Vay bee diyorum, meğer FETÖ beni ne çok umursamış ki, hiç peşimi bırakmamış. Kene gibi enseme yapışmışlar. Cevabını aradığım ne varsa, hepsi kucağıma düştü. Sabah'ın en çok okunan yazarı olduğum halde şimdi kaçak olan Ergun Babahan tarafından yazılarıma son verilişini hiç anlamamıştık. Sayfa sorumlum Cüneyt Toros'un, "sayfalarımı okutan yazar", yayın yönetmeniyken Fatih Altaylı'nın "Bir yazar maaşıyla beş yazar verimi alıyorum" dediği ben, neden köşemden olmuştum? 15 Temmuz bana tüm cevaplarımı verdi ama karşılığında dostum Erol Olcok'u aldı...

Türkiye Cumhuriyeti için canını veren tüm şehitlere minnetle."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar