GÜNDEM

Numan Kurtulmuş'tan Hürriyet'e bir tepki daha

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ'den temizlenen TSK'nın şimdi terörle mücadelede daha etkin görevler üstlendiğini söyleyerek, bu durumun birilerini rahatsız ettiğini manşetlerin de bu nedenle atıldığını belirtti.

Numan Kurtulmuş'tan Hürriyet'e bir tepki daha

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 28 Şubat sürecini hatırlatarak o dönemde tek başörtülü bir milletvekiline bile tahammül edilemediğini söyledi. Hürriyet'in "Karargah rahatsız" manşetine tepki gösteren Kurtulmuş, TSK'nın terörle mücadelesinin birilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Kurtulmuş, Samsun'da "28 Şubat Darbesi, Toplumsal Etkileri ve Yeni Anayasa Süreci" konulu panele katıldı. O dönemde başörtüsüyle uğraşıldığını söyleyen Kurtulmuş, tek bir başörtüsüne bile tahammül edilemeyen bir dönemden onlarca başörtülü milletvekilinin bulunduğu bir döneme gelindiğini belirtti. İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından bazı satır başları:

"Bir metrekare var mı başörtünüz? Bir metrekarelik başörtüsünden rejim mi değişir, devlet mi değişir? Bu adamların kafası ters çalıştığı için, kendi ters çalışan zihniyetlerine milleti uydurmak için milletin kıyafeti ile uğraşırlar. Şimdi gülüp geçiyoruz. Böylesine bir meseleyi, bu milletin örfünün, günlük hayattaki parçası olan bir meseleyi niçin 28 Şubat siyasi programının gövdesine, merkezine oturtturdu. Onlarda herhalde kafası çalışmayan adamlar değil? Ama bu millete bir ders vermek gerekirdi, bu millete bir hesap sormak gerekirdi, onun için dediler ki başörtünüzü açacaksınız. Bu zihniyet dünyası, Allah’a çok şükür artık yıkılıyor. 

"KARARGAH RAHATSIZ FALAN DEĞİL"

Manşetler atılıyor, Karargah rahatsız. Karargah rahatsız falan değil, birilerinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye’de milletin seçtiği sivil iradeyle hükümetle uyumlu çalışmasından rahatsız olduğu aşikardır, onda şüphe yok. Herkes kendi işine bakacak. Medya kendi işine bakacak, bürokrasi kendi işine bakacak, askeri bürokrasi kendi işine bakacak, hükümet de kendi işine bakacak.

"FİTNE SOKACAKLAR"

Alışkanlık var ya, bir manşet atacaklar araya fitne sokacaklar. Bir manşet atacaklar, Türkiye’de yeniden millete nizam vermeye gayret edecekler. 15 Temmuz fitne hareketinin, Türk Silahlı Kuvvetlerine ne kadar ağır bedeller ödettiğini en iyi bilen şu andaki Türk Silahlı Kuvvetlerinin yöneticileridir, mensuplarıdır.

"BİRİLERİ RAHATSIZLIK DUYUYOR"

Açık söyleyeyim, FETÖ’nün bu hain unsurları, Türk Silahlı Kuvvetlerinden temizlenmiş olmasaydı, inan El Bab, Cereblus operasyonu da yapılmaz, terörle bu kadar sıkı mücadele edilemezdi. Şimdi birileri bundan rahatsızlık duyuluyor anlaşılan, birtakım rahatsızlık ifade eden manşetleri ortaya koyuyorlar. Aslında bu manşetler de bir zihniyetin dışa vurumundan başka bir şey değildir."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar