GÜNDEM

Nuh Albayrak’tan İsmail Saymaz’a HDP göndermesi

Star yazarı Nuh Albayrak, HDP’li Muş Milletvekili Mensur Işık’ın şiddet ve Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in tecavüz skandalını hatırlattığı bugünkü köşesinde taciz, tecavüz gibi çirkin durumlara karşı çıkmanın insan olmanın gereği olduğunu ifade etti. Albayrak, bu tarz iğrenç durumlara verilen tepkilerin kim olursa olsun aynı kararlılıkla verilmesi gerektiğinin altını çizerek Birgün Gazetesi’nin manşetini paylaştı ve Gazeteci İsmail Saymaz’ın konuya tepkisinin olup olmadığını sordu.

Nuh Albayrak’tan İsmail Saymaz’a HDP göndermesi

Geçtiğimiz günlerde HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın, öğretmen eşi Ebru Işık’a şiddet uyguladığı iddialarının ardından eşi Ebru Işık, önce şikayetçi olmuş sonra da şiddet görmediğini, dolaba çarptığını ifade ederek şikayetini geri almıştı. Bir diğer olay da HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in evli bir kadına tecavüz iddialarıydı. Her iki olayda gündeme bomba gibi düştü. 

Star yazarı Nuh Albayrak da bugün kaleme aldığı yazısında taciz, tecavüz, kadına şiddet gibi çirkinliklere karşı çıkmanın 'insan' olmanın asgarî gereği olduğunun altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti "Ve topyekun tavır alınmayan hiçbir toplumsal problem tam olarak çözülemez. Yani bütün kronik problemlerin altında çifte standart yatar.”

Albayrak, yaşanan iğrenç olaylara 82 milyonun tamamının karşı olduğunu dile getirmesine rağmen; tecavüz ve şiddet olaylarında ortak duyarlılığın olup olmadığını sorguladıktan sonra sözlerine şu satırları ekledi "Birlikte bakalım…Hatırlar mısınız; 5 yıl önce Ensar Vakfı’nın Karaman’daki evinde kalan çocuklara tecavüz edilmişti. Olayı BirGün Gazetesi ortaya çıkarmış ve aylarca gündemden düşmemişti. Bu suçun hangi kesime mensup kişi tarafından işlendiğine bakılmaksızın tepki göstermek gerekiyordu; öyle de yaptık. Sadece, bunu kullanarak bütün Müslümanların tacizci-tecavüzcü gibi gösterilmesini eleştirdik. Çünkü bu da bir 'istismar' idi."

Verilen tepkilere rağmen istismarın sürdürüldüğünü belirten Albayrak, "ByLock aklayıcı İsmail Saymaz, Anadolu’nun en ücra kasabasına kadar bütün adliyeleri tek tek tarayarak “muhafazakar tecavüzcü” aradı, hatta kitabını yazdı." şeklinde konuştu.

Tuma'nın sebep olduğu çirkinlikten sonra Birgün Gazetesi'nin 'Bir kadının şikayetiyle hakkında soruşturma açılan HDP’li vekil, partisinden istifa etti' manşetini hatırlatan Albayrak, "Size gazeteciliği kim öğretti bilmiyorum ama bu gazetecilik değil; gazeteciliğe tecavüzdür. Sizinle aynı sektörde anılıyor olmak gerçekten çok üzücü…Peki adını duymadığımız adliyelerden tecavüz haberleri taşıyan acar gazeteci(!) İsmail Saymaz’ın bu konularda ne dediğini duyan var mı?" diye konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar