GÜNDEM

Nuh Albayrak: Ezanı da Türkçe okutmak için fırsat kolluyorlar…

Star yazarı Nuh Albayrak, İBB'nin şeb-i arus etkinliklerinde Kur'an'ın Türkçe okutulmasına tepki gösterdi.

Nuh Albayrak: Ezanı da Türkçe okutmak için fırsat kolluyorlar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mevlânâ’nın vefatının yıldönümü olan "şeb-i arus" etkinliklerinde kadın-erkek karışık sema düzenlemesi, Arapça vurguların Türkçe söylenmesi ve girişteki tekbirin Türkçe okutulması sonrası yaşanan Türkçe ezan tartışmaları nedeniyle tepki üstüne tepki çekti. 

Star gazetesi yazarı Nuh Albayrak, İBB'nin bu etkinliğini köşe yazısına taşıyarak, "Çünkü oy verenleri tenzih ederim ama CHP siyaset değil, itikad meselesidir" dedi:

Dindarlığıyla(!) bilinen, Yasin Suresi okuyarak milletin gönlünü fetheden “İmamoğlu” başkan, 1,5 yıldır İstanbul’un hiçbir problemini çözmeyi akıl edememişti ama Şeb-i Arus törenlerinde yer alan Kur’an-ı Kerim’in “Türkçe” okutulması gibi bir din düşmanlığını hortlatmayı unutmamıştı.

İmamoğlu’nu “Yasin okudu” diye seçenler, “Milletin inanç ve ibadetiyle bizim ne işimiz olur” diyen Kılıçdaroğlu’nun adayını da seçerse, CHP’nin din ve ibadetle ne işi olduğunu görürüz. Amacını aşan bir beyanın sahibine çullananların, “Kur’an insan eseridir” diyen reformcuya ses çıkarmaması da reformcuları çok cesaretlendirmiştir sanırım.

CHP ruhunun, “Türkçe ezan ve Kur’an” sevdası hiç bitmemiş, her fırsatta hortlamıştır. Şu anda susmalarının sebebi, FETÖ’den öğrendikleri takıyyedir. “Ezan; Kur’an Türkçe okunsun kardeşim” diyen Öztürk Yılmaz, siperden erken fırladığı için kovulmuştur.

Çünkü oy verenleri tenzih ederim ama CHP siyaset değil, itikad meselesidir.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar