KULİS

NTV'den büyük şok! İki ekran yüzünü gönderdi!

Doğuş Medya Grubu'nda geçtiğimiz yıl sonuna doğru başlayan küçülme operasyonu bu kez ünlü ekran yüzlerini vurdu.

NTV'den büyük şok! İki ekran yüzünü gönderdi!
Doğuş Medya Grubu'nda geçtiğimiz yıl sonuna doğru başlayan küçülme operasyonu bu kez ünlü ekran yüzlerini vurdu.
CNBC-e'nin kapanmasının ardından Ekim 2015’te NTV'ye geçen İnci Özkasnak Özbek ve 2005 yılından bugüne NTV'de görev alan Sonay Dikkaya'nın kanalla yolları ayrıldı.

Erhan Ertürk ile kanalın öğle kuşağı haberlerini sunan İnci Özkasnak ile gece haberleri sunucusu Sonay Dikkaya'ya  yolları ayırma kararı az önce tebliğ edildi.

Sonay Dikkaya kimdir?

Sonay Dikkaya, 5 Aralık 1973 tarihinde İstanbul’da Arnavut kökenli bir ailede doğmuştur. Annesinin adı Aysel Dikkaya’dır. Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu eski ilçe Emniyet Müdürü olan babası Şükrü Dikkaya’yı 19 yaşındayken kaybetmiştir. Beş çocuklu bir ailenin en küçükleridir. Çocukken 1 – 2 yıl ritmik jimnastik, bunun yanı sıra bale dersleri, buz pateni, tenis ve aerobik eğitimi almıştır. Küçükken tiyatrocu olmak istemiş 1 yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Türk musikisi Devlet Konservatuvarı’na gitmiş. Fakat sesinin güzel olmadığına karar vererek ayrılmıştır.
Sonay Dikkaya, haber spikeri olana kadar Neşe Erberk Ajans’a kaydolup çeşitli reklam filmlerinde oynadı, daha 10 yaşındayken şeker ve çikolata reklamlarında yer aldı. 15 -16 yaşlarında da parfüm reklamlarıyla dergilere, hatta kapaklarına bile çıkmıştır.

Marmara Üniversitesi’nin 2 yıllık Turizm ve Otelcilik Bölümünü okuyup mezun oldu. Can Gürzap’ın Dialog kurslarına yedi ay devam etti.

Sonay Dikkaya, 1997 yılında Kanal 4 televizyonunda televizyonculuğa başladı, burada 3 ay spikerlik yaptıktan sonra Kanal E ile anlaştı, 3 ay da burada spiker olarak görev yaptı. 1998 yılında NTV ile çalışmaya başladı. Burada 1 yıl gece spikerliği, 1 yıl sabah haberleri sunuculuğu 1 yılda gün içersindeki sağlık programı ve saat başı haberlerini sundu.

Fatih Altaylı Kanal D Haber’in Genel Yayın Yönetmeni olunca Temmuz 2002 yılında Kanal D televizyonuna geçerek Fatih Altaylı’nın ekibinde Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başladı. Temmuz 2005 yılında tekrar NTV’ye döndü.

Spikerler Derneği üyesi de olan Sonay Dikkaya, halen Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisidir. Aynı zamanda Özel Medya Mektebi Spikerlik Kursu’nda eğitmenlik yapmaktadır.



İnci Özkasnak Özbek kimdir?

Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın kızı olan İnci Özkasnak Özbek, Televizyon hayatına adım attığı Business Channel’da 7 ay gibi bir süre çalıştıktan sonra Sky Türk’e geçti. Burada önce hafta sonu haber bültenleri sonra da ekonomi editörlüğü ve Dünyanın Parası adlı ekonomi programının yapımcılığı ve sunuculuğunu üstlendi.

Sky Türk ‘te 2 yıla yakın bir süre çalıştıktan sonra CNN Türk’e geçen Özkasnak, Candaş Tolga Işık ile Yeni Gün programını sunduktan sonra; 2011 yılında CNBC-e kanalına geçerek sabah kuşağında yayınlanan “Piyasa Ekranı” programını sunmuş, 11 Ekim 2015’te yeni yayın döneminde NTV’yle anlaşmıştı.

ÇOK OKUNANLAR