GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

NTV

Bayram Özel

NTV

NTV'deki bayram özel programı, "Neşeli bir bayram geçirmemiz dileği ile" deyim yerindeyse vur patlasın çal oynasın bir havada geçti. Her sene olduğu gibi, bayramda müziğe, şarkılara, kliplere ağırlıklı bir yer ayıran Türkiye'nin ilk haber kanalı NTV, izleyicisinin gönlünü hoş etmeye çalıştı çalışmasına ama bir haber kanalı olarak görevini yerine getirdi mi orası tartışılır.

Deneme

Milliyet yazarı Sina Koloğlu'nun bugün köşesinde dile getirdiği olay ise NTV'nin yayınına tuz biber ekti.

"Enbe Orkestrası, Hadise'nin 'Düm Tek Tek' şarkısını yorumluyor. Alt yazı olarak geçen haberlerse şöyle:

"Diyarbakır'da 7 ilçede gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi", "Mardin'in 6 ilçesi ile Van Erciş'te sokağa çıkma yasağı", "Siirt Kurtalan'da sokağa çıkma yasağı", "350 bin polisin izinleri iptal", "Bölgeye özel harekatçılar sevk edildi"

Bir gariplik var, NTV hiç alt yazı koymayacaktı, doğrusu bu olurdu.

"Çal abi Bayram Özel"... Alttan böyle yazılar geçince izleyici, "Benimle alay mı ediyorlar yoksa?" diye düşünmeden edemiyor.

Yukarıda 'Düm Tek Tek' diye şakır şakır çalıyor, altta 'sıkıyönetim' gibi bir şeyler olduğu yolunda bilgiler var.

Yani biz eğlenirken (!), bu ülkenin birçok şehrinin altı üstüne geliyor. Bilmem o saatlerde Diyarbakır'da kaç evde NTV açık ve 'Bayram Özel' izleniyor?"

NTV bayram ekranında bir haber kanalı olduğunu unuttuğu, belki de zaten uzun zamandır bunu hatırlamadığı için olumsuz anlamıyla "günün televizyoncusu" oldu.

ÇOK OKUNANLAR