GÜNDEM

Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı, Memur ve Emekli Maaşlarına Zam Yolda

Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı, Memur ve Emekli Maaşlarına Zam Yolda

Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı, Memur ve Emekli Maaşlarına Zam Yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, seçimden sonra yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlar için bir iyileştirme yapılacağını ifade etti. Son bilgilere göre, 7.500 liranın üzerinde maaş alanlara 1000 ila 1500 lira arasında bir iyileştirme yapılacak.

Konuşmasında memur maaşları için Temmuz zammının yanında ek bir zammı daha işaret eden Erdoğan, "Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız. Temmuz'da enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız" açıklamalarında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur emekli maaşına etkisi sınırlı olan ama memur emekli maaşına önemli ölçüde etki eden 3600 ek gösterge konusunda, "3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır" dedi.

Temmuz ayında alacakları zam oranı merak edilen memur ve emekliler için en kritik veri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Nisan ayı enflasyon rakamlarıdır. TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre, Nisan ayında enflasyon yüzde 2,65 olarak gerçekleşti.

Ocak ayından bu yana kaydedilen enflasyon oranlarına göre, 4 aylık SGK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 15,51, memur ve memur emeklisi zam oranı ise yüzde 13,51 olacak. Merkez Bankası'nın tahminine göre, SGK ve Bağ-Kur'lular için 6 aylık zam oranı yüzde 21,43, memur ve emekli içinse bu oran yüzde 19,43 seviyesinde gerçekleşti. Ancak Temmuz ayında, bu oranların refah payı ile tıpkı Ocak 2023'te olduğu gibi yüzde 30'a yükseltilmesi bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, Temmuz döneminde yapılacak maaş artışları için çalışmalarını yürütmekte. Emekli ve memurlar için refah payı artışı masada yer alacak.

zam
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar