GÜNDEM

Nihat Hatipoğlu'ndan "Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman'ın cenazesini camiye sokmayalım" diyen Ebubekir Sifil'e eleştiri

Prof. Nihat Hatipoğlu, İlahiyatçı Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman için "Cenazelerin camiye sokulmasın" sözlerini eleştirdi. Hatiopoğlu, "Bir din hocasının, ilahiyatçının bu türden sözü veya yorumu İslam'dan uzaklaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Nihat Hatipoğlu'ndan "Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman'ın cenazesini camiye sokmayalım" diyen Ebubekir Sifil'e eleştiri

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Din üzerinden kutuplaştırma" başlığını verdiği yazısında "Bir din hocasının, ilahiyatçının bu türden sözü veya yorumu ne yazık ki, Kur'an'ın ve dinin değerlendirmesi olarak kabul ediliyor. Fatura dine kesiliyor. Mahcur edilen, uzaklaşılan da maalesef sadece İslam oluyor. Ne adına?" ifadelerini kaydetti:

Din toplumun moral ve inanç açısından üzerinde buluştuğu ve önemsediği en önemli unsurdur. Yaşaması hem toplumun egemenliği hem de geleceği için önemlidir. Dine düzgün yaklaşmak ve onun ilkelerinden yararlanmak şarttır. Dinin şakaya alınır tarafı yoktur.
Ülkemizde de din son derece önemseniyor. İnanılıyor. Yaşanıyor. Yaşanabildiği kadar. Az ve eksik inanan da az ibadet yapan da kendini dinin içinde hissediyor. Günah işleyen de. Şimdi akait açısından 'az inanıyor' olur mu diye soru sormayın. Vakıa bu. Bilmediği için veya yanlış bildiği için yanlış konuşan bu insanı nereye koyacaksın? Dinsizsin mi diyeceksin? Uzak dur camiden mi diyeceksin? Veya sen arada bir içki içiyorsun uzak dur mu diyeceksin? Bayramda bile camiye gitmiyorsun, sen ateşe layıksın mı diyeceksin? Bu cümleler kurmanın, bu kişiyi camiden, ibadetten, oruçtan uzak tutmanın ne faydası var? Sen şöyle şöyle dine aykırı şeyler yapıyorsun, senin Müslüman gibi muamele görmen doğru değildir demenin bir karşılığı var mı sizce? Bu ne kazandıracak İslam'a. Dini açıdan onaylanmaz sözü -kelamı- kalemi olan, harama dalmış, kendini dine çok da ait görmeyen ve ama bağını da koparmayan kişiye senin cehennem biletini keseceğim demenin kime faydası var. Bununla imanımız mı çoğalacak. Veya kuvvetlenecek. Veya o kişi gibi inanan milyonlar senin sözüne göre birdenbire hidayet mi bulacaklar.
Etrafımızda dini dogma kabul eden, inandığı kadar din isteyen, dinle olan bağı sadece kandil gecelerinden ibaret olan, hayatı boyunca bir kez secde etmeyen, dinden kaçmak için bahane arayan binler var. Siz din adına bir söz söylediğinizde bütün bu unsurları hesap etmelisiniz. Bilmelisiniz. Hesaba katmalısınız. Sözünüzün bunları kazanıp kazanmadığını tartmalısınız.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum