GÜNDEM

Nihat Hatipoğlu yerel seçimlerde aday mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ne konuştu?

AK Parti'nin Diyarbakır'dan Nihat Hatipoğlu'nu aday göstereceği iddia edilmiş ancak AK Parti başka bir ismi aday göstermişti. Bu kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Nihat Hatipoğlu arasındaki telefon konuşması sonrası alındığı öğrenildi.

Nihat Hatipoğlu yerel seçimlerde aday mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ne konuştu?

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için kulisler ve adaylar hale hareketli. AK Parti'nin Diyarbakır'a ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nu aday göstereceği iddia edilmiş, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Nihat Hatipoğlu arasında bu konuda bir telefon görüşmesi yapıldığı ortaya çıkmıştı. Nihat Hatipoğlu'nun adaylık süreci ve neden aday gösterilmediğini adaylık konusunu ilk gündeme getiren Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet yazdı.

TELEFONLA TEKLİF ETTİ...

"Geçen hafta Nihat Hatipoğlu'nun Diyarbakır ya da İzmir'den aday olacağını yazmıştım" hatırlatması yapan Mehmet Acet, "Bir hafta önce bu böyleydi çünkü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatipoğlu'nu adaylık teklifi için davet ettiğini, 'Hayırlı olsun' dediğini, Hatipoğlu Hoca'nın da cevaben, 'Size hayır diyemem' dedikten sonra kendisiyle ilgili siyaset dışı alanlarda hizmet verme seçeneğinin de dikkate alınması arzusunu ilettiğini öğrenmiştik" dedi.

TELEFONLA ARAYIP 'DÜŞÜRDÜ'...

Acet yazısına şöyle devam etti: "Diyarbakır için son nokta konulurken Erdoğan Hatipoğlu'nu telefonla aradı, 'Görüşlerinize hak veriyorum, adaylık konusunu gündemden düşürelim' dedi ve konu bu şekilde iki tarafın rızası ile kapanmış oldu."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar