GÜNDEM

Nihal Bengisu Karaca'dan muhafazakar camianın erkeklerine: O değerleri siz çökerttiniz

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, İstanbul Sözleşmesi'ne muhalefetleriyle gündeme gelen muhafazakar camianın erkeklerini sert bir dille eleştirdi. Sözleşmeye "aile değerlerini çökerttiği" iddiasıyla karşı çıkan isimlere "Erkekler. Siz erkekler başlattınız bunu. Eliniz para gördüğünde yaş almış kadınlarınızı boş bir torba gibi kapının önüne koyup genç manken, spiker, yoga öğretmenine yelken açtığınız için aşındı şimdi hatırlayıp özlediğiniz değerler" dedi.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Nihal Bengisu Karaca'dan muhafazakar camianın erkeklerine: O değerleri siz çökerttiniz

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, bugünkü köşesinde "Ak Parti’ye muhalefet etmek isteyip edemeyen örgütlü dindarlığın gurur soğuttuğu yerdir İstanbul Sözleşmesi" diyerek "fahişe" çıkışıyla büyük tepki çeken Abdurrahman Dilipak'ı eleştirdi:

ABDURRAHMAN DİLİPAK'A ELEŞTİRİ

"...sözleşmeyi savunan kişilere ‘fahişe’ diyecek kadar çıldırmış olan Abdurrahman Dilipak... Öncülü ve ardılı ile kadının statüsünü güçlendirmeyi amaçlayan tüm sözleşmelerden çekilmeyi ve o sözleşmelerden çıkan yasa ve uygulamaların çöpe atılmasını öneriyor beyefendi. Çünkü dayak yiyen bir kadın sadece canlarını sıkar vicdanlarını azıcık acıtır, ama kontrol edilemeyen kadın çileden çıkarıyor..."

PEKİ BU DEĞERLER NASIL ÇÖKTÜ?

Karaca, aile ve ahlak noktasındaki endişeleri anladığını, bu tarz endişelerin batıda da yaşandığını söyledi ve "Değerler sistemi nasıl çöktü diye sormanız gerekmez mi, mahalle adabımız ahlakımız nasıl bozuldu diye etraflı bir analize neden ihtiyaç duyulmaz?" diye sordu.

MUHAFAZAKAR CAMİANIN ERKEKLERİNE SERT ELESTİRİ

Karaca, yazısının son kısmında sözleşmenin aile değerlerini aşındırdığına yönelik şikayetleriyle ön plana çıkan muhafazakar camianın erkeklerini sert bir şekilde eleştirdi:

"Bugün İstanbul Sözleşmesi kalksın diye bağıranların hemcinsleri, yakınları, arkadaşları…Erkekler. Siz erkekler başlattınız bunu. Eliniz para gördüğünde yaş almış kadınlarınızı boş bir torba gibi kapının önüne koyup genç manken, spiker, yoga öğretmenine yelken açtığınız için aşındı şimdi hatırlayıp özlediğiniz değerler. Sizden daha eski olanlar hiç değilse karılarını gizli gizli aldatırlardı ve hiç değilse ‘medeni kanun’ ahlakına sahip olduklarından, karılarından korkarlardı. Siz bir de ‘E Allah bana dörde kadar ruhsat vermiş kii?” pişkinliğiyle, zaman zaman da laçka olmuş bir ‘ne korkacam karıdan Alla Alla, alır karşıma bildiririm durumu, buraya kadar derim..’ maçoluğuyla yaptınız bunu. Gençliğini emdiğiniz, ‘dava’ diyerek tonlarca misafir ağırlattığınız, meslek edinememiş başörtülü kadınların attığınız yerde duracağını, sağa sola bakacak, başkalarıyla kırıştıracak durumları olmadığını da bildiğinizden, çekinmeniz edebiniz arınız da yoktu."

EKONOMİK ÖZGÜRLÜK KADINLARIN KUTSALI OLDU

"Annelerini dayak yeyip aşağılanıp ses çıkarmazken, gizli gizli ağlarlarken gören kız çocukları ‘asla annem gibi olmayacağım’ diye yemin ettiği için ‘ekonomik özgürlük’ bugün kutsalı oldu kadınların. Aynı kızlar, ‘ilerde olur da boşanmak zorunda kalırsam ve çocuklarıma tek başına bakmak zorunda kalırsam’ diye anksiyete eşiğinde yaşadılar. İçten pazarlıklı oldular, kendilerini hiçbir şeyin akışına bırakamadıkları için kimi evlenemedi, kimi evlenip çeyiz olarak ‘kürek gibi bir dil’ götürdü. Kadına çok ama çok ‘haram’ olanı erkeğe çok ama çok ‘normal’ gibi gördüğünüz düzen ilanihaye sürer mi sanmıştınız sahi? Kadına hemence yakıştırdığınız orospuluğun adını sıra erkeğe geldiğinde ‘playboy’ diye tatlişko bir sıfata dönüştürdüğünüz için ters tepti çifte standardınız. O yüzden size günaydın..."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum