GÜNDEM

Nihal Bengisu Karaca'dan MHP'li Erkan Haberal'a tepki

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ın bir güvenlik görevlisinin üzerine araba süren şoförünü savunmasına tepki gösterdi. Karaca'nın yazısı günün ilerleyen saatlerinde Habertürk'ün internet sitesinden kaldırıldı.

Nihal Bengisu Karaca'dan MHP'li Erkan Haberal'a tepki

Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, Ak Parti'nin kurucularından Zeki Ergezen'in Ankara Hacı Bayram Veli camiinde kılınan cenaze namazını bugünkü köşesine taşıdı. Karaca, "cenaze egosu yüksek bir milletvekilinin kindar şoförünün güvenlik görevlisini ezmek şeklindeki ‘doğal’ olayın gölgesinde kaldı" diyerek MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ı, şoförünü ve olay sonrası Haberal'ın yayınladığı açıklamayı eleştirdi.

Karaca, yaşananları şu şekilde anlattı:

HABERAL'IN ŞOFÖRÜ NE YAPTI?

"Cenaze namazının kılınacağı camiinin bahçesine araç alınmıyor. Haberal’ın şoförü girmek için diretiyor. Ankara Belediyesi ile sözleşmeli olan ANFA güvenlik şirketinin görevlisi de yasağı hatırlatıyor, aracın geçişine izin vermiyor.

Görüntüleri izlediğinizde açıkça görüyorsunuz ki, söz konusu tutum sadece Erkan Haberal’ın aracına uygulanmış değil. Yani Erkan Haberal’a ayrımcılık filan yapılmış değil. Belli ki kural konup bir sınır çekilmiş, cami bahçesine arabanla girme kuralı.

Devam edelim: Haberal araçtan inip camiye yöneldikten sadece bir dakika sonra şoförü, bile isteye yapılmış olduğu video kaydında net olarak görülebilecek şekilde aracını güvenlik görevlisinin üzerine sürüyor ve adamcağızı yere seriyor."

"PİŞKİN AÇIKLAMA!"

Karaca, bu olay sonrası milleti temsil eden kişinin o şoförle yaptığı iş akdini feshetmesinin ve kamuoyundan özür dilemesinin beklendiğini fakat tam tersi bir durum olduğunu yazdı. Millevekili Erkan Haberal'ın olay sonrası yaptığı açıklamayı paylaşan Karaca, şunları kaydetti:

"Beyefendi kendisinin mağdur olduğuna inanıyor. İşçiye tazminat davası açmayı düşündüğünü açıklamasına ramak kalmış. Özür dilemediği gibi neredeyse özür bekliyor.

Beyefendi hadiseden üzüntü duyduğunu söylemiş. Ama kendisine yalakalık yapmak için imdadına koşan ne kadar önemsiz gazeteci ve siyasetçi varsa hepsinin tivitini, bu olayı "Ankara belediyesine pkk’lılar doldurmuş onlar da vekilimize kumpas kurmuş" diye yorumlayan ebleh açıklamaları retweet etmesi gösteriyor ki, ‘üzüntü’ filan duymamış.

"YANİ BEYEFENDİNİN ARACINI ENGELLERSİNİZ ŞOFÖRÜ 'DOĞAL OLARAK' SİZİ EZEBİLİR"

Hepsinden daha korkunç olanı şu: Beyefendiye göre aracını engellerseniz şoförü de ‘doğal olarak’ arabayı üzerinize sürebilir. Buna hakkı vardır. Böyle bir imtiyazı vardır, bu imtiyaz vekilden şoförüne kendiliğinden intikal eder. Bu doğaldır!"

Erkan Haberal'ın açıklaması


Milletvekili Erkan Haberal, Nihal Bengisu Karaca'nın eleştirdiği o açıklamayı Twitter hesabından yaptı. İşte açıklamanın tamamı:

“Resmî otomobilimi kullanan şoför arkadaşımla Camii’ye giriş esnasında Büyükşehir Belediyesi ANFA görevlisinin son derece kaba ve kırıcı muamelesine maruz kaldım. Önce otomobilimin camına ANFA görevlisinin eliyle vurarak hakeratamiz bir davranışıyla karşılaştım. Bir provokasyon ihtimaline karşılık soğukkanlılık ve sağduyuyla hareket ettim ve otomobilden inip yürüyerek Cenaze Namazı’nın kılınacağı alana intikal ulaştım* Arkasında ANFA görevlisinin önyargılı ve tahammülsüz muamelelerinin şöförümü hedef alarak devam ettiğini, hatta fiili müdahelede bulunduğunu namaz sonrası öğrendim. Doğal olarak da şoförüm tepkisini gösterip otomobili sürünce orada görevli bulunan bir şahsa çarpmış, bunun üzerine da şahsıma iftira kampanyası hazırlanarak sosyal medyadan servis edilmiştir. Olay tamamen bundan ibarettir. ANFA görevlisinin yetkisi olmadan otomobille girişime menfi şekilde müdahil olması, sonrasında bilgim ve dahilim olmadan otomobilimin kurulan bariyerlerin açık kısmından girme teşebbüsü istenmeyen görüntülere yol açmıştır..Özellikle gelişmelerden son derece üzgün olduğumu paylaşmak isterim. Maksatlı, kötü niyetli ve provakatif ANFA görevlisi olayın yegane sorumlusudur. Konuyla ilgili gerekli inceleme ve takibat devam etmektedir.(…)”

YAZI YAYINDAN KALDIRILDI

Nihal Bengisu Karaca'nın yazısı günün ilerleyen saatlerinde Habertürk'ün internet sitesinden kaldırıldı. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar