GÜNDEM

Nihal Bengisu Karaca'dan Diyanet İşleri’ne çağrı: Camiler adil bölüşülmeli

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, "Diyanet İşleri’nden talebimdir" diyerek bir çağrıda bulundu. Karaca, camilerin kadınlar ve erkekler arasında adil bir şekilde bölüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Nihal Bengisu Karaca'dan Diyanet İşleri’ne çağrı: Camiler adil bölüşülmeli

Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, dünkü köşesinde "Hayırseverler yeni cami yaptıracağınıza kadın mahfillerini onarın" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

YA ADİL BÖLÜŞÜM YA DA KADINLARA TAHSİS EDİLMİŞ CAMİLER

Karaca, "Diyanet İşleri’nden talebimdir" diyerek bir çağrıda bulundu ve camilerin kadınlar ve erkekler arasında adil bir şekilde bölüştürülmesi gerektiğini söyleyerek: "Ya bu cami cemaatine mekanı adil bölüşmek öğretilsin ya da tarihi ve selatin camilerin bazıları tümüyle kadınlara tahsis edilsin" ifadelerini kullandı.

KADINLAR İÇİN ABDEST ALMA YERLERİ YOK, VARSA DA KİRLİ

"Kadın dostu cami" sayısının çok az olduğunu söyleyen Karaca, yeni camiler yaptırıldığını fakat mevcut camilerde kadınlara ayrılan bölümlerin iyileştirilmesi için de çaba harcanması gerektiğini söyledi: "Oysa camilerde kadınlara ayrılan bölümler iyi durumda değil, abdest almak için ise ya yer yok, ya tuvaletle içiçe ve steril olmaktan çok uzak. Temiz girilip kirli çıkılıyor bu bölümlerden."

ERDOĞAN'I ÇOK SEVERLER AMA...

Yazısında "kadınlar camilerde" girişiminden ve faaliyetlerinden söz eden Karaca şöyle devam etti:

"...Üsküdar’da bulunan ve hayli küçük bir camii olan Şemsi Paşa camiinin bahçedeki kadın mahfilinin bir hayırsever tarafından camla kapatıldığını fakat cemaat bu durumu kabullenmediği için Anıtlar Kurulunun üst üste şikayetler sonucu kadınlar için yapılan camekanlı kısmın yıkımına karar verdiğini de başka bir vesileyle öğreniyorum. Ne kadar tuhaf."

Sorulsa, söz konusu cami cemaatinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini söyleyeceklerini ifade eden Karaca, "Ama Erdoğan’ın 2018’de Köln’deki cami açılışında şunları söylediğinden büyük ihtimalle bihaberler" dedi ve Cumhurbaşkanı'nın o sözlerini hatırlattı:

"Hanım kardeşlerimizin buralardan daha fazla istifade etmesini sağlamalıyız. 'Cuma namazına gidemez, bayram namazına gidemez' böyle diyorlar. Hanımların ayağını camiden kesiyorlar. Gidecek, hanımlar da."

DİYANET DE KADIN DOSTU CAMİLER İSTİYOR AMA CEMAATİN ERKEK MENSUPLARI KADINLARI HAKİR GÖRÜYOR

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Diyanet'teki kadroların bu konuda çalıştığını ve camilerin kadın mahfillerinin yeterliliğine göre rapor hazırladığını söyleyen Karaca, "Diyanet İşleri de ‘kadın dostu’ camiler istiyor. Ama cami cemaatinin erkek mensupları kadın mensupları hakir görüyor, ve belli ki Diyanet bunu aşamıyor" dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum