GÜNDEM

Nihal Bengisu Karaca'dan Ayhan Bilgen yazısı: Bölge halkının oylarına çöp muamelesi yapıldı

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Kobani olayları nedeniyle gözaltına alınan ve yerine kayyum atanan HDP'li Ayhan Bilgen'e ilişkin kaleme aldığı yazısında "Kayyum atamaları bölge halkında oylarının güvenlik için değil siyaset için ‘çöp muamelesi gördüğü’ duygusu uyandırıyor" dedi.

Nihal Bengisu Karaca'dan Ayhan Bilgen yazısı: Bölge halkının oylarına çöp muamelesi yapıldı

Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, son Kobani gözaltılarından gözaltına alınan isimlerden biri olan Kars Belediye Başkanı HDP'li Ayhan Bilgen için bölge halkında genel olarak olumlu bir izlenim olduğunu kaydetti. Karaca, Ayhan Bilgen'in "hükümete yakın gazetecilerin hükümetin kayyum politikasını meşrulaştırmak için ortaya attıkları argümanlara da zaman zaman konu olduğunu", "Bilgen'in yalnızca belediyecilik yaptığının ifade edildiğini söyledi. HDP belediyelerine yönelik kayyum politikasının suç işleyen belediyeciler üzerinden meşrulaştırıldığı söylemlerin de Bilgen'in tutuklanmasıyla inandırıcılığı kalmadığını söyleyen Karaca şunları kaydetti:

HALKIN OYLARINA ÇÖP MUAMELESİ

Terörün ciddi şekilde geriletildiği bir dönemde, HDP’den gelen Türkiye siyasetinin parçası olma arzusunun sinyalleri artarken gerçekleştirilen kayyum atamaları bölge halkında oylarının güvenlik için değil siyaset için ‘çöp muamelesi gördüğü’ duygusu uyandırıyor.

TABAN RADİKALLEŞİRSE NE OLACAK?

Bazı hüsnü zan sahiplerine göre hükümetin sürdürdüğü uygulamalar HDP’yi marjinalize etme yoluyla yeni Kürt partilerine alan açılması olasılığını güçlendiriyor. Diyelim ki öyle, peki o arada oyu yok sayılan, siyasi meydan okuma ile karşı karşıya olduğunu düşünerek incinen, öfkelenen taban radikalleşirse ne olacak? Bunun sonucu düşünülüyor mu?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar