GÜNDEM

Nihal Bengisu Karaca'dan Ak Parti'ye "yavru vatan" uyarısı: Bu tutumdan çıksa çıksa aile draması çıkar

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, KKTC seçimleri ve kapalı Maraş konusundaki son süreci değerlendirdi. Karaca, Ak Parti'ye eleştiri ve uyarılarda bulundu.

Nihal Bengisu Karaca'dan Ak Parti'ye "yavru vatan" uyarısı: Bu tutumdan çıksa çıksa aile draması çıkar

Bugünkü köşesinde "Ersin Tatar'ın kazanması Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de giriştiği mücadele açısından daha iyi olacak gibi görünüyor" diyen Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, "Sorun, Mustafa Akıncı’yı Rum tarafına paketleyin gibi cümleler kurulmasının mazur görülebilir olmamasında" diyerek Ak Parti'yi uyardı. Karaca, kapalı Maraş'ın açılması sürecini değerlendirerek, aslında Rumların ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın da açıkla sürecine dhail olduğunu fakat Maraş'ın "Rumlara ve Akıncı'ya rağmen" açılıyormuş gibi gösterilmesini eleştirdi. Karaca, "Eyvallah, bence de içinden geçilmekte olan süreci Türkiye, ancak kendisiyle beraber yürüyecek biriyle atlatabilir. Bu kişi Ersin Tatar ise doğru isim odur. Ancak, fakat, lütfen... Bunun yolu, doğru bir şeyi yanlış bir şekilde yapmak değil" dedi:

"Bunun yolu Maraş açılımını, seçime üç gün kala adaylardan birine açık avantaj sağlayacak şekilde yapmak değil. Çünkü hiçbir strateji sandığın üstünde, millet iradesinin üzerinde değil ve sandık ucuz manipülasyonlarla lekelenecek bir mefhum değil.

Ersin Tatar’ı desteklemenin yolu 2015’te KKTC ahalisinin %60,5 gibi yüksek bir oranda oy verdiği Akıncı’yı Rum ajanı ilan etmekten geçmek zorunda değil.

‘Yavru’ vatandır diye, her konjonktür ve ajanda değişiminde önce makas değişimine sonra bir liderinin linç yemesine, ana vatan tarafından tokatlanmaya maruz kalıyor KKTC ahalisi. Reşit hale gelmesine izin verilmiyor adeta.

Bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değil. Buradan çıksa çıksa aile draması çıkar, ondan da ne Türkiye’ye hayır gelir, ne Kuzey Kıbrıs Türküne."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar