GÜNDEM

Nihal Bengisu Karaca: DHKP-C bir ölüm tarikatıdır, bunu hala anlamamış olan varsa...

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, cezaevinde ölüm orucu tutarak hayatını kaybeden DHKP-C mensubu Ebru Timtik'in posterinin baroya asılmasına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Nihal Bengisu Karaca: DHKP-C bir ölüm tarikatıdır, bunu hala anlamamış olan varsa...

Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, cezaevinde ölüm orucu tutarak hayatını kaybeden DHKP-C mensubu Ebru Timtik'in posterinin İstanbul Barosu binasına asılmasına ilişkin hem baro hem de muhalefet partilerinden Timtik'e destek veren isimlere tepki gösterdi. Karaca, "adil yargılanma hakkı ile ilgili bir mücadele yürütürken, terör örgütüne 'ölüm oruçlarını engelleyin' çağrısı yapılmamasına" ve "ölüm orucunun berbat bir yol olduğunun ilan edilmemesine" ilişkin "kabul edilemez bir tutum" ifadelerini kullandı.

"DHKP-C bir ölüm tarikatı" diyen Karaca, şöyle devam etti:

"DHKP-C ağına düşürdüğü gençleri hiç acımadan ölüme yollayan ve kendisini 'ölüm kültü' üzerinden var eden bir yapılanma... Bugüne kadar mensuplarından yüzlerce kişiyi ölüm oruçlarıyla bilerek isteyerek ölüme gönderdi... O gençleri vakit geldiğine ölüm orucuna koşarak gidecek şekilde yetiştirdi, hazırladı. Çünkü işlevleri arasında müşteri yabancı istihbarat örgütlerine ihtiyaç duydukları elemanları temin etme gibi bir fonksiyon da var. O elemanların her tür provokasyona alet olabilecek şekilde, her emre hazır, 'gerektiğinde' cinayet de işleyebilecek donanımda olmaları gerekiyor."

Karaca, "muhalefet partisi nüvelerinin" söz konusu tutumlarını sürdürmelerinin ardında belli sebepler olması gerektiğini kaydederek; "Bu gerçekleri hala anlamamış olan varsa,

- Ya cahildir

- Ya marjinal solun kurduğu 'hep haklıyım' diskuruna akıl yetiremeyecek kadar eziktir

- Ya da 'bizim de bir silahlı tabanımız olsun, bakarsın bir gün işe yarar' oportünizmi içinde, söz konusu sapkın yapılanmayı devlete/millete karşı vasıta haline getirmek istiyordur.

İnsanın aklına başkaca bir ihtimal gelmiyor maalesef" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar