GÜNDEM

Nihal Bengisu Karaca: Bu kez gaza gelmeye değer

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervinin yetersiz olduğu iddialarını Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ile konuştu.

Nihal Bengisu Karaca: Bu kez gaza gelmeye değer

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, bugünkü köşesinde kaleme aldığı "Bu kez gaza gelmeye değer" yazısında Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de bulduğu 320 milyar metreküp doğal gaza ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enerji ve rezervler konusuna hakim olan Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ’ı arayarak, konuyla ilgili iddiaları sorduğunu söyleyen Karaca, Tekdağ’ın rezervin ‘yetersiz’ olduğu yönündeki iddialara cevabı şu şekilde aktardı:

İTHALAT İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIM

"Miktar az değil, ayrıca bu miktarın nihai olmadığı da biliniyor. Miktarından bağımsız olarak bu milli vizyon ve başarı her türlü takdire şayan. Kendini ispatlayan bu vizyon muhakkak surette başka alanlarda da doğalgaz ve hatta petrol bulacak, bu neredeyse kesin. Büyük bir umut ve güven yarattı bu gelişme. Şu aşamada keşfedilen tahmini rezerv çokça sözü edilen Güney Kıbrıs’ta ve İsrail’de bulunan sahalardakine eşdeğer miktardır ve eğer çıkartılırsa Türkiye bu kadar miktar doğalgaz ithal etmemiş olacak, bu da Türkiye ekonomisinin özgül durumunda başlı başına büyük bir kazanım."

BU BAŞARIYLA GURURLANMAK GEREKİYOR

“Türkiye kendi jeolojisine artık daha bilinçle yaklaşıyor ve jeolojisini milli imkan ve milli bir vizyonla değerlendiriyor. Türkiye kendi sismik ve sondaj araştırma gemilerine, kendi nitelikli teknik ekibine sahip artık. 'Buradan iş çıkmaz’ notu düşülerek kapatılmış sahalara yeniden dönüp bakılmasında fayda var sanırım. Sevindirici sürprizlerle karşılaşmak mümkün. Bu başarı milli varlığımıza büyük değer katabilecek, jeopolitik jeostratejik dengeleri değiştirebilecek gelişmelerin de önünü açtı. Ben bu noktada başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sn Bakanlar Berat Albayrak ve Fatih Dönmez’e ve tüm görevli bürokrat ve teknik ekibe tebrik ve teşekkür sunmayı, başarılarıyla gururlanmayı vatanseverliğin bir gereği olarak görüyorum.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar