POLEMİK

Nevşin Mengi kimin için "DİJİTAL ZORBA" dedi?

Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur, yeni "Dezenformasyon Yasası"nı tartışmak için bir çok gazeteciyi davet etti. Bu gazeteciler arasında Nevşin Mengü de vardı. Ancak Mengü listedeki bir ismi görünce programa katılmaktan vazgeçti. Sebebi ise "Dijital zorba" dediği kişi...

Nevşin Mengü, Youtube kanalında Oğuzhan Uğur'un programına neden katılmadığını açıkladı:

- Oğuzhan Uğur şöyle bir şey planladı. Dedi ki, "Bütün yayıncılar gelsin, avukatlar olsun yayıncılar olsun"  Ben de olur dedim. Sonra bir baktım, Jahrein falan orada. O  da bizim hatamiz tabii.. Adamı biz ciddiye aldık. Yayınlara aldık falan, hata yani adam kaldıramadı herhalde. Başka işlere girdi galiba... Bilmiyorum. Herkes farklı fikirde olabilir... Zorbalar, zorbalık yapıyorlar. Zorbalık yapabilirler benim hakkımda da konuşabilirler ama aynı ortamda olmak zorunda değiliz. 

Nevşin Mengü, gerekçesini aşağı yukarı bu sözlerle açıkladı ve Jahrein gibi birini yayınlarına almakla hata ettiğini söyledi. 

Detayı da var tabii... Nevşin Mengü'nun yukarıdaki videosunda söylediklerini daha detaylı izleyebilirsiniz. 

Peki işin aslı neydi?
Nevşin Mengü sosyal medya fenomeni Jahrein ile aynı ortamda neden bulunmak istemedi? Bu polemiğin bir geçmişi var mıydı?

Jahrein sosyal medya hesabından konuya açıklama getirdi:

"Nevşin kendisi gerçek bir zorbadır asıl. Haftalarca beni karalayan twitleri favlayıp rtledi. Ben sadece geçmişteki ırkçı twitlerini paylaşıp (“Abi ülke Afganistan’a döndü yaaa” gibi) bu twitleri oldukça ırkçı bulduğumu söyledim. Belli ki deutsche Welle kulak çekmiş. Abla kızgın."

Jahrein böyle diyor ama, Nevşin Mengü'nün takipçileri kendisini yalanlıyor. Meğer Jahrein, Nevşin Mengü'ye Pakistanlılar'ın tecavüz etmesi temennisinde bulunmuş... Öyle diyor Mengü'nün takipçisi...

Kaan adlı kullanıcı Jahrein'e bunları yazınca, "Korkak" cevabını alıyor... Nevşin Mengü ise son sözlerini söylediği için olup bitenleri uzaktan izliyor. Ancak Jahrein cevap üzerine cevap yazmaktan vazgeçmiyor:

- Ben Nevşin dahil kimsenin tecavüze uğraması temennisinde bulunmam. İftira atıyorsunuz. Varsa ekran görüntüsü/video paylaşın. Yoksa namertsiniz. Ama Nevşin tacize uğrayan kadınların yaşadıklarını “espri yapıyor mülteci” diyerek göğüste yumuşatma hadsizliğini göstermiştir.

Evet medyadaki günün polemiği şimdilik bununla sınırlı. Gazeteciler.com konunun takipçisi olacak. Bakalım bu polemik nasıl sonuçlanacak. Bekleyip görelim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar