GÜNDEM

Netflix'ten Türkiye'de ofis açma kararı

Netflix'ten yapılan açıklamaya göre dünya genelinde 195 milyon üyesi bulunan şirket, Türkiye'de ofis açma kararı aldı.

Netflix'ten Türkiye'de ofis açma kararı

Netflix'in Türkiye ekibi 2021'de Türkiye ofisini açma kararı aldı.

Netflix'in Kurucusu ve eş CEO'su Reed Hastings, Türkiye'nin, zengin kültürü ve köklü hikaye anlatma geleneği ile kendileri için çok değerli bir ülke olduğunu belirterek, "Bu nedenle muhteşem bir şehir olan İstanbul'da ofis açacak olmak bizi gururlandırıyor. Türkiye'ye yönelik bağlılığımızı net bir şekilde ortaya koyan bu karar, dünyanın dört bir yanında keyifle izlenecek daha fazla Türk yapımı üretmemize katkı sağlayacak. Türkiye'deki 3 milyonu aşkın üyemize ve tüm paydaşlarımıza destekleri için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz gün düzenlenen TRT World Forumu’na gönderdiği bir video mesajla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya yasası konusunda "Kötülük yapanın, suç işleyenin yanına kar kaldığı bir düzenin adı özgürlük olamaz. Daha vahimi ise, sosyal medya platformlarının artan mağduriyetler için bir çalışma içine girmemesidir. Hiçbir şirketin ve kimsenin hukukun üstünde olmadığını vurguluyoruz. Sosyal medya şirketlerine ülkemizde temsilcilik bulundurma zorunluluğu getirdik. Vatandaşlarımızı ve yetişkinlere nazaran daha hassas durumda olan çocuklarımızı korumayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA YASASI

Geçen yıl ağustos ayında yayınlanan yönetmelikle internet üzerinden yayın yapan platformlara RTÜK’ten lisans alma şartı getirilmişti. Netflix de bu yönetmelik kapsamında Eylül 2019’da RTÜK’e lisans için başvuru yapmıştı.

Yapılan bu başvuru Kasım 2020’de onaylanarak Netflix’e gerekli lisanslar verildi. Lisans ile RTÜK internet üzerinden yayın yapan platformların kataloglarında yer alan içerikler üzerinde de denetim hakkına sahip oldu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar