GÜNDEM

Netflix tartışması: "İstemedikleri takdirde Türkleri değiştirmek imkansızdır"

Habertürk yazarı Serdar Turgut, Netflix'in eşcinselliği özendirdiği iddiasıyla Türkiye'den çıkmasına yönelik tartışmaları eleştirdi. Turgut, "Hangi ülkeye giderseniz gidin, istemedikleri takdirde Türkleri değiştirmenin imkansız olduğunu görürsünüz" dedi.

Netflix tartışması: "İstemedikleri takdirde Türkleri değiştirmek imkansızdır"

Habertürk yazarı Serdar Turgut, bugünkü köşesinde Netflix tartışmalarını ele aldı. Turgut, Netflix'in eşcinselliği özendirdiği iddiasıyla Türkiye'den çıkmasına yönelik tartışmaları sürdüren kesimlere şaşırdığını söyleyerek "dinledikçe acaba onların tanıdığı Türkiye ile benim tanıdığım Türkiye neden ve nasıl bu kadar farklı olabiliyor diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı:

KENDİ ALIŞKANLIKLARINI TÜRKLER KADAR ZOR DEĞİŞTİREN BAŞKA ÜLKE İNSANI BULAMAZSINIZ

Bana göre bu dünyada Türkler kadar kendi alışkanlıklarını, hayat tarzlarını zor değiştiren başla ülke insanı bulmak zordur.

Bizler doğrusu yanlışıyla kendi alışkanlıklarımızı sever ve bunların tartışılmaz doğrular olduğuna inanırız ve bu yüzden değişmemiz de imkansıza yakın derecede zordur.

TÜRKLER KENDİLERİ DEĞİŞMİYOR, BAŞKALARINI DEĞİŞTİRİYORLAR

Ülkesinin dışına çıkan bir Türk'ün gittiği ülkeye bütün detayları ile birlikte kendi kültürünü de götürdüğünü ve orada değişmek yerine aksine o ülke vatandaşlarını kendisine benzetmeye çalıştığını çok gördüm...

Bu sadece Almanya'ya özgü bir şey değildir. Hangi ülkeye giderseniz gidin, istemedikleri takdirde Türkleri değiştirmenin imkansız olduğunu görürsünüz. Ve bunu da istemezler.

Türkleri değişmeye ikna etmek hiç bir babayiğidin harcı olmamıştır, durum böyle olduğundan birkaç yabancı film dizi seyredip Türklerin olumsuz etkileneceğini ve değişeceğini düşünebilmek bu ülkenin insanını hiç tanımamaktır...

Bu anekdottan sonra uzun lafın kısası, Türklerin ne eşcinselliği ne de insan haklarını, demokrasiyi ne de başka herhangi bir şeyi sırf özendi diye kabul etmesi mümkün değildir. Onun için bırakın Netflix ile uğraşmayı da keyfimizi sürdürelim. 

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar