DİZİ DÜNYASI

Netflix korsan içerik yüzünden para kaybediyor

Dünyanın en büyük ücretli çevrimiçi içerik akış servisi Netflix'in, korsan içerikler yüzünden ciddi paralar kaybettiği açıklandı.

Netflix korsan içerik yüzünden para kaybediyor

Popüler çevrimiçi akış servisi Netflix, korsan içeriklerin bir türlü önüne geçemiyor. Bildiğiniz gibi Netflix'in bütün paketlerinde, 'Aynı anda kullanılabilen ekran sayısı' diye bir seçenek bulunuyor. Bu sayı; standart paket için 2, özel paket için ise 4 olarak belirlenmiş durumda. Bu da demek oluyor ki eğer özel paket abonesiyseniz, Netlix hesabınıza aynı anda 4 kullanıcı girip, içeriklerden yararlanabiliyor.

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, hemen hemen herkes Netflix'in bu özelliği amacının dışında kullanılıyor. Netflix abone ücretini bölmek ve masrafı azaltmak için hesabını başkalarıyla paylaşan kullanıcılar, 26 aylık sürede 207 dolar kâr elde edebiliyor.

Yapılan açıklamaya göre, korsan içerikler ve hesabını bu şekilde başkalarıyla paylaşanlar nedeniyle Netflix, her ay 192 milyon dolar para kaybediyor.

İstatistiklere göre, Netflix'i arkadaşlarının hesabından izleyen kullanıcıların yüzde 59,3'ü, hesap devre dışı kalsa bile kendi aboneliklerini başlatacağını söylüyor.

Diğer çevrimiçi akış platformları Hulu ve Amazon Prime'a baktığımızda ise bu şekilde meydana gelen para kayıplarının, sırasıyla aylık 40 ve 45 milyon dolar olduklarını görüyoruz. Bu platformlar dünya genelinde popüler hâle geldikleri için bu şekilde kaybedilen para miktarı da haliyle artmış oluyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar