GÜNDEM

Neşat Gündoğdu: Gazetecilerin yıpranma payı hakkı iade edilmedi

Milat Gazetesi yazarı Neşat Gündoğdu, Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı saran koronavirüse yönelik Türkiye'nin başarılı bir sınav verdiğini ifade etti. Kamuda işlerin aksamayacak şekilde izinlerin verildiğini belirten Gündoğdu, gazetecilerin de toplumun gündemden haberdar olması için çalışmalarına aralıksız devam ettiğine dikkat çekti ve yakın zamanda yıpranma payının kaldırıldığının da bir kez daha altını çizdi.

Neşat Gündoğdu: Gazetecilerin yıpranma payı hakkı iade edilmedi

Gazetecilerin haklarının iadesinin önemli konu olduğunu söyleyen Gündoğdu,  "Gazetecilerin bu fedakarlığının görülerek Anayasa Mahkemesinden çıkan karar uygun olarak sorunun çözümü için yasal düzenleme ihtiyacının da Meclis’te yapılacak çalışma ile en kısa zamanda giderileceğine inanıyorum" dedi.

Gündoğdu'nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

Kamuda işler aksamayacak şekilde izinler verilirken tüm gazeteciler de toplumun gündemden haberdar olması için çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar. Polisler ve sağlık çalışanları gibi kamunun ihtiyaç duyduğu temel bir hizmeti sunan gazetecilerin yakın zamanda yıpranma payının kaldırıldığını da hatırlatmak isterim. Polis, asker ve sağlık çalışanları ile yan yana çalışan ve birçok hayati riske göğüs geren gazetecilerin bu hakkının teslim edilmesi gerekiyor. Gazetecilerin bu fedakarlığının görülerek Anayasa Mahkemesinden çıkan karar uygun olarak sorunun çözümü için yasal düzenleme ihtiyacının da Meclis’te yapılacak çalışma ile en kısa zamanda giderileceğine inanıyorum. Gazeteciler her şeye rağmen vatandaşların haber alma hakları için tüm riskleri göz önünde bulundurmaktadırlar, haklarının iadesi önemli bir konudur.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar