GÜNCEL

Nero için adalet!

Milliyet yazarı Çağdaş Ertuna, Yeniköy'de kasten kışkırtılan ve sonra boynundan vurularak katledilen Nero isimli köpek için adalet çağrısı yaptı.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Nero için adalet!

Milliyet gazetesi yazarı Çağdaş Ertuna, bugünkü köşesinde bundan 2.5 yıl önce Tanem Sivar-Edhem Dirvana’nın köpekleri Django ve Pamuk’un komşuları tarafından tüfekle vurulması olayı ve sonrasında gündeme oturan hayvan hakları yasasını hatırlattı.

Ertuna, benzer bir olayın yıllar sonra tekrar yaşandığını vurgulayarak Yeniköy’de, Duygu ve Can Özula çiftinin köpekleri Nero'nun komşuları tarafından önce taciz edilip kışkırtıldığı, ardından katledildiği bu olay da da cezaladırma gerektiğini kaydetti:

Yeniköy’de, Duygu ve Can Özula çiftinin köpekleri Nero evinde, Alp Erkin tarafından eşini ısırdığı iddiasıyla boynundan silahla vurularak öldürüldü. Üstelik Özula çiftinin üst komşusu Zafer Önal, aynı kişinin yedi yıl önce de kendi köpeğine araba ile çarparak ölümüne neden olduğunu açıkladı. Deniz Özula ise yaptığı açıklamada, “Nero’nun kendisini, evini ve yanında şiddet gören bir kişiyi savunmak zorunda bırakıldığı çok nettir. Zira işlenen suç sadece oğlumuza değil aynı zamanda aile dostumuz Hilal’e annesine ve hanemize karşı da işlenmiştir. Bu denli soğukkanlı şekilde silah kullanan bir caninin bu kadar yakınımızda yaşamasından ötürü kendi hayatımız için de endişemiz sürmektedir” dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar