MEDYA KÖŞESİ

Nedim Şener'i Wall Street Journal'le kim görüştürdü?

Nedim Şener, Wall Street Journal'e FETÖ ile ilgili röportaj vermiş daha sonrada yaşadıklarını köşesinde anlatmıştı. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök ise "“Devletin lobicisi Nedim Şener’i aldattı mı” diye sormuştu.

Nedim Şener'i Wall Street Journal'le kim görüştürdü?

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün bu yazısının ardından Nedim Şener ve İsmail Hakkı Pekin'i Washington'a götürerek, oradaki görüşmeleri sağladığı iddia edilen Ekim Alptekin'den cevap geldi.

Ekim Alptekin, Özkök'e bir mektup yazarak Nedim Şener'i neden ABD'ye götürdüğünü anlattı. Bu mektubun Özkök'ün köşesinde yayınlanmasının ardından ortalık karıştı. Nedim Şener Ekim Alptekin'i tanımadığını açıkladı. 

ÖZKÖK'TEN DÜZELTME

Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısının sonuna bir düzeltme ekleyerek, kendisinden kaynaklı bir yanlış anlama olduğunu, Nedim Şener'in belgesel için davet edilmesini sağlayanan lobi şirketi değil Turkish Heritage Organisation olduğunu yazdı. 

 İŞTE ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN O YAZISINDAN BİR BÖLÜM

Geçen hafta da Wall Street Journal gazetesi yeni bir iddia ortaya attı.

Buna göre Washington’a götürülen iki Türk gazetecisi bir butik otelin odasında, propaganda filmi hazırlayan iki Amerikalı ile görüştürülmüştü.

***

Bu soruşturmanın başına FBI’ın Bush dönemindeki eski başkanlarından Robert Mueller getirildi.

Bu da olayın büyüyeceğinin bir işareti.

***

Geçen hafta “Devletin lobicisi Nedim Şener’i aldattı mı” diye bir yazı yazmıştım.

Devletin lobicisi dediğim kişi bütün o toplantıları düzenleyen ve 19 Eylül gecesi o toplantıyı da düzenleyen kişi Ekim Alptekin’di...

Bana uzun bir mektup gönderdi.

Bugün onu yayınlıyorum.

Ara başlıkları ben koydum.

EKİM ALPTEKİN'İN KONUYLA İLGİLİ CEVABI ŞÖYLE:

Niye Nedim Şener’i, İsmail Hakkı Pekin’i alıp Washington’a götürdüm?

FETÖ’yü Amerikalılara anlatsınlar diye götürmüştüm.

Bu insanların Silivri davalarında neler çektiği herkesin malumu. Onlar da tüm açıklığıyla yaşadıklarını anlattılar her yerde.

Basın kuruluşlarına da konuştular.

Benim amacım da bu zaten.

Amerika’daki yapılanmalarının fotoğrafını çekmek ve bu örgütün Amerikalıların vergileriyle hangi illegal işlerin içine girdiklerini deşifre etmek var.

Ben de bu fırsattan yararlanarak bir röportajı da bu belgesel için vermeleri adına devreye girdim.

Ne yanlış var bunda...

Gördüklerini anlatmalarına vesile olmak ne zamandan beri suç oldu?

ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN DÜZELTME:

DÜZELTME: Belgesel konusunda ilk metinde, tamamen benim hatamdan dolayı yanlış anlamaya yol açacak bir yanlışlık olmuş. Ben, Nedim Şener’I iki gazeteciye anlatmayı yapan lobi şirketinin önerdiği şeklinde anlamıştım. Oysa Nedim Şener’i, Washington’a davet eden lobi şirketi değil, Turkish Heritage Organisation’muş. İki gazeteciyle görüşmeyi de onlar düzenlemiş. Tamamen benden kaynaklanan bu yanlış anlamayı düzeltiyorum.

NEDİM ŞENER'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

Ertuğrul Özkök'ün bugünkü yazısının ardından Nedim Şener'den açıklama geldi. Nedim Şener yazıda bahsi geçen Akim Alptekin'i tanımadığını söyledi. İşte Nedim Şener'in açıklaması:

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminden kanlı ve kirli yüzünü anlatmak için Turkısh Heritage Organisation'un (THO) davetiyle Ahmet Zeki Üçok ve İsmail Hakkı Pekin ile ABD'ye gittik. Tüm organizasyon THO'ya aitti. Ayrılacağımız gün gelen çekim teklifi THO'ya iletilmiş onlarda bize önerdi. Hiç bir karşılık beklemeden önce Üçok sonra Pekin ardından ben görüş verdik. Bugün çekim teklifini THO'ya  Ekim Alptekin isimli işadamından gittiği yazılıyor. Ne ben ne diğer davetliler Ekim Alptekin ile tanışmadık. Bugün de kendisini tanımam. Röportaj için ondan bir teklif almadık.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar