GÜNDEM

Nedim Şener'den Zülfü Livaneli ve Gürsel Tekin'e olay gönderme!

İsveç'te tedavi edilmeyerek eve gönderilen koronavirüs hastası Türk vatandaşının özel uçakla Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili süreci kaleme alan Nedim Şener, sanatçı Zülfü Livaneli ve CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e de olay göndermede bulundu.

Nedim Şener'den Zülfü Livaneli ve Gürsel Tekin'e olay gönderme!

İsveç'te koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken'in kızları Samira ve Leyla Gülüşken, sosyal medyadan yardım çağrısı yapmıştı.

Yardım çağrısına cevap Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi bakanlığa ait ambulans uçak risk altındaki aile üyelerini Türkiye’ye getirmek üzere havalandı. İsveç’te “Evinize gidin, yapacak bir şey yok” denilen aile Türkiye’de tedaviye alındı.

Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesindeki tutumu, sağlık çalışanları, bu alandaki çalışmaları gibi ahlaki tutumuyla tüm dünyaya örnek olacak düzeyde olduğu söyleyen Nedim Şener,  Zülfü Livaneli ve Gürsel Tekin'in Küba ve Uganda'yı öven Tweet'lerini hatırlattı ve "Evet, Türkiye hâlâ birilerinin gözünde bir İsveç, bir Küba, bir Uganda kadar “örnek” değil ama ülkemizle gurur duyalım..." dedi.

Nedim Şener'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

İYİLİK KORONAVİRÜSTEN HIZLI YAYILIYOR

Leyla, İsveç gibi bir ülkede çaresizliğin içinde sesi titreyerek sosyal medyada şu konuşmayı yaptı: “Babam hastaneye kaldırıldı, COVID-19 teşhisi kondu, buna rağmen babamı bir saat sonra eve gönderdiler. Teşhis konulduğu, durumu ağır olduğu halde. ‘Akciğerleri etkisi altına aldığında hastaneye yatırılacak’ dediler, hiçbir ilaç vermediler, ağrı kesici vermediler. Daha sonra ambulans çağırdığımızda da gelip, hiçbir şey yapamayacaklarını söyleyip gittiler.”

Yardım çağrısına cevap, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi: “Sevgili kızım, sesini duyduk, İsveç’e geliyoruz” mesajı sonrası bakanlığına ait ambulans uçak risk altındaki aile üyelerini Türkiye’ye getirmek üzere havalandı. İsveç’te “Evinize gidin, yapacak bir şey yok” denilen aile Türkiye’de tedaviye alındı.

UGANDA’YA ÖVGÜ

Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesindeki tutumu, sağlık çalışanları, bu alandaki çalışmaları gibi ahlaki tutumuyla tüm dünyaya örnek olacak düzeyde. Yalnızca bu değil, yardım kampanyaları, 65 yaş üstü olanlara gösterilen vefa ve yardım, birbiriyle yarışan iyi insanlar adeta tarih yazıyorlar. İyiliğin koronavirüsten hızlı yayıldığını gösteriyorlar.

Küba’nın da bu alanda yaptıkları az değil, Zülfü Livaneli bunu şöyle anlatmıştı: “Bu zor günlerde içimi ferahlatan tek şey, Küba’nın verdiği insanlık ve dayanışma dersleri. Sosyalizm yaşatır.”

CHP’li Gürsel Tekin de Uganda’nın bu konudaki çabalarını 11 Nisan günü şöyle ifade etmişti: “Uganda’da ilk vaka 13 Mart’ta ilan edildi, Uçuşları durdurdular, yurtdışından gelenleri karantinaya aldılar. Her türlü toplantıyı yasakladılar, sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Uganda’da 53 vaka var. Uganda, Türkiye’den daha iyi yönetiliyor.”

Evet, Türkiye hâlâ birilerinin gözünde bir İsveç, bir Küba, bir Uganda kadar “örnek” değil ama ülkemizle gurur duyalım...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar