GÜNDEM

Nedim Şener'den önemli uyarı: Birbirimizin katili olmayalım

Hürriyet yazarı Nedim Şener, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından yola çıkarak "birbirimizin katili olmayalım' uyarısında bulundu.

Nedim Şener'den önemli uyarı: Birbirimizin katili olmayalım

Koronavirüs testleri devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise neredeyse her gün açıklama yaparak şeffaf bir süreç yürütüyor. 

Koca'nın filyasyon ile ilgili açıklamalarından yola çıkan Nedim Şener ise " birbirimizin katili olmayalım diyerek uyardı.

İşte o yazı:

Filyasyon” kelimesi, bu çalışmanın salgını önlemede neden önemli olduğunu gösteriyor. Filyasyon, herhangi bir bulaşıcı hastalığın hangi sebeplerden kaynaklandığının tespit edilmesi işlemine verilen isim. Başka bir deyişle, kaynak arama çalışması. Bu çalışmalar neticesinde tehlikenin hâlâ devam edip etmediği ve başka insanların risk altında olup olmadığı gibi önemli bilgiler elde edilebiliyor.

Şimdi gelelim verdiği örneğe: Bakan Koca, basın toplantısında bir grafik göstererek şunları söyledi: “Ortada gördüğümüz bir hasta, bulaştırdığı kişi sayısı en az 30. Bu herhangi bir tablo değil. Bu isimlerini bildiğimiz, kimlerin hasta olduğunu, kimlerin pozitif olduğunu, kimlerin yoğun bakımda olduğunu, kimlerin kaybedildiğini gösteren somut bir örnek. Yani virüs bu kadar kolay yayılıyor. Bu son derece önemli bir örnek. Bulaştıran kaynak ise hayatta, hastaneye bile yatmadı. Ama bulaşmasına yol açtığı üç kişi hayatını kaybetti, 12 kişinin de koronavirüs testi pozitif çıktı.”

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar