GÜNDEM

Nedim Şener'den Muhsin Yazıcıoğlu yazısı: Yalnızca kendisi değil, davası da ‘yargı suikastına’ uğramış

Hürriyet yazarı Nedim Şener "Muhsin Yazıcıoğlu’nun yalnızca kendisi değil, olayın ilk saatlerinde karartılmaya çalışılan ancak daha sonra ortaya konan ve dosyaya giren delillere rağmen 11 yıldır aydınlatılamayan davası da resmen ‘yargı suikastına’ uğramış" değerlendirmesinde bulundu.

Nedim Şener'den Muhsin Yazıcıoğlu yazısı: Yalnızca kendisi değil, davası da ‘yargı suikastına’ uğramış

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde Muhsin Yazıcıoğlu’na ‘yargı suikastı’ başlıklı bir yazı kaleme aldı. Birkaç gündür, Muhsin Yazıcıoğlu suikastı ile ilgili Yargıtay Başsavcılığı’nın 221 sayfalık mütalaası ile 81 sayfalık ek mütalaasını, 11 Aralık 2020 tarihli 96 sayfalık yeni iddianameyi okuduğunu söyleyen Şener, "Gecem gündüzüm birbirine girdi, işin içinden nasıl çıkacağımı bilemiyorum. Muhsin Yazıcıoğlu’nun yalnızca kendisi değil, olayın ilk saatlerinde karartılmaya çalışılan ancak daha sonra ortaya konan ve dosyaya giren delillere rağmen 11 yıldır aydınlatılamayan davası da resmen ‘yargı suikastına’ uğramış. Maalesef bugün de hâlâ durum pek iç açıcı değil" ifaelerini kaydetti.

ERDOĞAN VE FİDAN’A YIKACAKLARDI

"Eğer 17-25 Aralık 2013 operasyonları ve 15 Temmuz 2016 darbesi başarılı olsaydı, Yazıcıoğlu dosyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yargılanacağı bir kumpasa dönüştürülecekti" diyen Şener, davanın farklı şehirlerdeki savcılıklara aktarıldığı bilgisini paylaştı.

11 YILLIK SORUŞTURMA

Savcılıklarda alınan farklı kararlara, aile avukatlarının itiraz süreçlerine, davanın ilerleyiş seyrine, mahkemelerde alınan yeni kararlara ve daha briçok detaya değinen Şener, "11 yıllık soruşturma ve dava süreci Yazıcıoğlu için ve birlikte hayatını kaybedenler için adaleti getirmekten oldukça uzaktı" dedi.

Okuduklarına ilişkin ve FETÖ'nün bu süreçte nasıl yer aldığına ilişkin detayları okuyucularıyla paylaşaran Şener, "Dedim ya, kafam allak bullak. Ama okuyup araştırdıkça gerçeğe ulaşacağız. Yazıcıoğlu dosyası mutlaka aydınlanacak" ifadelerini kaydetti.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar