GÜNDEM

Nedim Şener'den kritik darbe uyarısı: 18 bin FETÖ'cü...

Hürriyet yazarı Nedim Şener, CIA'ya bağlı bir grubun Türkiye ile ilgili hazırladığı raporda geçen tehlikeli ifadeleri yorumladı.

Nedim Şener'den kritik darbe uyarısı: 18 bin FETÖ'cü...

ABD'de hazırlanan bir raporda Türkiye siyaseti ile ilgili tehlikeli ifadeler yer alıyor. Bu ifadeleri analiz eden Nedim Şener, 18 bin FETÖ'cünün varlığına işaret etti ve az da olsa bir ihtimal harekete geçebileceklerini belirtti. 

İşte o ifadeler:

Bununla da yetinmiyor, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan Milli Savunma Üniversitesi’nin müfredatını hedef alıyor. TSK’daki üst düzey komutanlardan ve son dönemde TSK’daki tasfiyeden rahatsız olan orta kademe subayların darbe yapabileceğini söylüyor.

Bu kadar haddini aşan, hem de ABD resmi makamları tarafından finanse edilen bir rapor yazılamaz. ABD’nin yaptığı alenen yeni bir darbe tezgâhına destek olmaktır.

Peki bu mümkün mü? 15 Temmuz darbe girişimine katılanlar dahil şu ana kadar TSK’dan 19 bin FETÖ mensubu ihraç edildi. Haklarında işlem yapılanların sayısı ise 23 bini geçti. Bunun yanında “ankesörlü hat” incelemelerinde 18 bin kişinin daha FETÖ ile iltisakı tespit edildi. Tüm isimler Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Başkanlığı bünyesindeki veri havuzunda mevcut. Albay ve altı rütbedeki bu isimlerin darbe etrafında bir araya gelmesi mümkün değil. Arkalarına ABD’nin desteğini alsalar da böyle bir girişimde bulunamazlar. Çünkü 15 Temmuz’da sokağa çıkan halk bunun önündeki en büyük engel. İkincisi, devlet bu konuda alarmda, o yüzden son FETÖ’cü temizlenene kadar bu mücadele sürecek. Ayrıca, TSK’nın en başındaki isimlerin olmadığı bir darbe girişiminin başarısı imkânsız. 15 Temmuz sonrası TSK’nın yönetim şeması, yani emir-komuta yapısının değiştiğini de göz önüne almak gerekiyor.

 Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar