GÜNDEM

Nedim Şener'den Kılıçdaroğlu'na Canan Kaftancıoğlu ile ilgili zor sorular

Attığı hakaret içerikli tweetler nedeniyle hapis cezası onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Nedim Şener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na zor sorular yöneltti.

Nedim Şener'den Kılıçdaroğlu'na Canan Kaftancıoğlu ile ilgili zor sorular

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası geçtiğimiz hafta onandı. Tartışmalara konu olan kararın ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kararı tanımadıklarını açıkladı.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu'na zor sorular yönelten Nedim Şener, köşesinde "Eğer Kaftancıoğlu CHP üyesi olmasaydı, CHP’liler o tweet’ler nedeniyle onu savunur muydu?" diye sordu. 

İşte Nedim Şener'in yazısının ilgili bölümü:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili hapis cezasının istinaf mahkemesince usul ve yasaya uygun bulunmasını “Vesayet altındaki bir yargının alacağı karar bizim için yok hükmündedir” sözleriyle eleştirmiş. Atladığı şey ise şu: Mesele sadece hukuk, yargı, ceza ile ilgili değil; mesele insan olmak, utanmakla ilgili. Eğer Kılıçdaroğlu, “yok hükmünde” dediği istinafın da onadığı İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararının 7’nci sayfasında bulunan 8 numaralı tweet’i okursa ne dediğimi anlayacaktır.
İKİ SORU, TEK CEVAP

Kaftancıoğlu’nun hakaret içeren tweet’leri nedeniyle açılan soruşturma ve yargılama sonucunda hapis cezası ile ilgili tartışmalarda iki soru soruluyor.

Birincisi, Kaftancıoğlu CHP İstanbul İl Başkanı olmasaydı, söz konusu soruşturma açılır mıydı?

İkincisi, eğer Kaftancıoğlu CHP üyesi olmasaydı, CHP’liler o tweet’ler nedeniyle onu savunur muydu?

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar