MEDYA KÖŞESİ

Nedim Şener'den Ertuğrul Özkök'e çivi gibi cevap

Ertuğrul Özkök'ün kendisine gönderilen mektupta olmayan ifadeleri varmış gibi köşesinde yazması Posta yazarı Nedim Şener'in tepkisine neden oldu.

Nedim Şener'den Ertuğrul Özkök'e çivi gibi cevap

ABD’de Türkiye adına lobicilik yapan ve bir süredir FETÖ karşıtı çalışmalarıyla gündemden düşmeyen Ekim Alptekin sessizliğini bozdu. Alptekin Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’e gönderdiği mektubunda; hem Michael Flynn ile ilişkilerini anlattı, hem de 2 Türk bakanın ve CIA’in eski başkanı James Woolsey’in de katıldığı toplantıya dair iddiaları da yanıtladı.

Ancak Özkök'ün Ekim Alptekin’in kendisine yolladığı mektubu köşesinde yazarken, mektupta olmayan ifadelere yer verdiği ortaya çıktı.

Ekim Alptekin'in Özkök’e yazdığı mektupta, “Belgesel konusuna gelince, bir kuruluş (THO) almış Nedim Şener’i, İsmail Hakkı Pekin’i FETO’yu ABD’lilere anlatsın diye götürmüş" ifadesi, Özkök’ün yazısında, “Niye Nedim Şener’i o iki gazeteciyle görüştürdüm" şekline dönüşmüştü.

Önce Ekim Alptekin twitter'dan bir açıklama yaptı, ardından da Ertuğrul Özkök hurriyet.com.tr'de yeralan yazısı için düzeltme yayınladı.

Posta yazarı Nedim Şener, Ertuğrul Özkök'ün yaptığı bu hatayı iki yıl önce vefat eden Türk basınının duayen isimlerinden Milliyet yazarı Hasan Pulur'dan dinlediği bir anıyı da naklederek köşesinden eleştirdi.

İşte Nedim Şener'in "Hasan Pulur'dan "çivi" hikayesi" başlıklı bugünkü yazısı: 

Milliyet’te Hasan Pulur’un odasına gittiğimde yayınladıkları bir haberle ilgili anısını anlatmıştı.

Hasan Pulur, Milliyet Yazı İşleri Müdürü olduğu dönemde bir gün otobüsle Ankara’ya gider. Yanına gelen biri ismini söyler, “Hasan bey beni hatırladınız mı?” diye sorar. Hasan Pulur, “Hayır” deyince o kişi, “Gazeteniz hakkımda yanlış bir haber yapmıştı. Adeta çiviyle tahtaya çakmıştınız” der.

Hasan Pulur, “Haberi biz mi yaptık, ajans mı geçmişti?” diye sorar. Adam “Ajans haberi” deyince Hasan Pulur, “Peki sonra ne oldu?” deye sorar. Adam, “Suçsuz olduğum anlaşıldı gazeteniz küçük de olsa onu da haber yaptı” diye yanıtlar.

Hasan Pulur, “Eee ajans haberini de, sonra suçsuz olduğunuzu da yazmışız. Tahtadan çiviyi çıkarmışız yani” deyince adam “Evet tahtadan çiviyi çıkardınız ama izi kaldı” der.

Rahmetli Hasan Pulur bunu bana ders gibi anlatırdı.

ÖZKÖK DÜZELTTİ

Hürriyet’ten Ertuğrul Özkök dün bana aynısını yaptı. ABD’de yaşayan işadamı Ekim Alptekin’in kendisine yolladığı mektubu köşesinde yazarken, mektupta olmayan ifadelere yer verdi.

Konu malum; Turkish Heritage Organisation(THO) isimli kuruluşun davetlisi olarak İsmail Hakkı Pekin ve Zeki Üçok ile FETÖ ve 15 Temmuz darbesini anlatmak için Eylül’de New York ve Washington’a gitmiştik. Dönüş günü THO yetkilileri, CNN ve VICE’dan gazetecilerin ABD medyasını bilgilendirme amaçlı olarak FETÖ hakkında çekim yaptığını, görüş verip veremeyeceğimizi sordu. Üçok ve Pekin gibi ben de karşılıksız kabul ettim.

Meğer CNN ve VICE gazetecileri, görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in lobi şirketinin tutuğu gazetecinin, kiraladığı gazetecilermiş. Görüşmeye aracı olan THO’ya da teklif Ekim Alptekin aracılığıyla gitmiş. Bunu ne ben ne de diğerleri bilmiyorduk. Ne Alptekin’i ne Flynn’i ne lobi şirketi ile tanışmadık tanışmıyoruz.

Bizim muhatabımız THO idi. Ekim Alptekin Özkök’e yazdığı mektupta, “…Belgesel konusuna gelince, bir kuruluş (THO) almış Nedim Şener’i, İsmail Hakkı Pekin’i FETO’yu ABD’lilere anlatsın diye götürmüş…” ifadesi, Özkök’ün yazısında, “Niye Nedim Şener’i o iki gazeteciyle görüştürdüm…” şekline dönüşmüş.

Ekim Alptekin gerekli açıklamayı yaptı. Özkök de hem yazısında değişiklik yaptı hem de “Belgesel konusunda ilk metinde, tamamen benim hatamdan dolayı yanlış anlamaya yol açacak bir yanlışlık olmuştur…” ifadesine yer verdi.

Evet birkaç saat sonra çakılan çivi çıktı ama izi…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar