GÜNDEM

Nedim Şener'den Erol Mütercimler paylaşımları: Ağzından kaçmış bir söz değil, bilinçli bir algı operasyonu

Erol Mütercimler'in İmam Hatip liselerine ve mezunlarına yönelik hakaret dolu sözleri nedeniyle tepki üstüne tepki çekerken; bu sözleri eleştiren isimlerden biri olan gazeteci Nedim Şener, söz konusu ifadelerin yanlışlıkla söylenmediğini, bir algı operasyonun parçası olduğunu ifade etti.

Nedim Şener'den Erol Mütercimler paylaşımları: Ağzından kaçmış bir söz değil, bilinçli bir algı operasyonu

Gazeteci Nedim Şener, dün akşam Habertürk'te Veyis Ateş ile Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu. Erol Mütercimler'in "İmam Hatip'ten mezun olanlar da sahtekar ve cinsel sapkın olarak karşımıza çıkıyor" sözlerine tepki gösterdi. İşte Şener'in açıklamaları:

"EROL MÜTERCİMLER BİLİNÇLİ BİR ALGI OPERASYONU YAPIYOR"

"İmam Hatip mezunlarına sapık ve sahtekar diyen Erol Mütercimler, bu iki kelimeyle kendini tarif etmiş aslında. Sapıklığını bilmem ama sahtekarlık kısmına değineceğim.

Aslında bir bilinçaltı değil bir strateji uygulanıyor Türkiye'de. Bir ahlaksız, İslam'ı kullanan bir yozlaşmış karakter 12 yaşındaki çocuğa çirkin saldırıyı yapınca bir anda sosyal medyada ne yapıldı? İslam diniyle bu isimler birleştirilmeye çalışıldı. O adam İslam'ı temsil etmez. Kendi sapıklığını temsil eder. Tıpkı Erol Mütercimler'in bu cümlelerle kendini tmesil ettiği gibi.

"BU SÖZLERİYLE GÜNDEMDEKİ ÇOCUK TACİZİ OLAYINI MÜSLÜMANLARLA ÖZDEŞLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Erol Mütercimler'in söylediği, öyle sıradan, ağızdan kaçmış bir laf değil. Karşısındaki konuşmacı (Müfid Yüksel) misyoner okullarından, cizvit papazlarının kurduğu okullardan bahsediyor. Bunların kredibil hale getirilmesinden vs... Erol Mütercimler devreye girip orada otomatik olarak "İmam Hatip'ten mezun olanlar da sahtekar ve cinsel sapkın olarak karşımıza çıkıyor. Tablo bu" gibi bir şey yapıyor. Bu ne?

Geçen hafta yaşanan o korkunç, ahlaksız olayın bütün İmam Hatip camiasıyla ve neredeyse bütün Müslümanlarla birleştirme çabası. Bu bir algı operasyonu ve Erol Mütercimler'in en mahir olduğu konu budur. Tabi geçmişini bilmediği için bu insanlar...

Türkiye'de İslam'ı maske yapıp sahtekarlık, yolsuzluk, sapkınlık yapanlar olduğu gibi Atatürk'ü de maske yapıp bu sahtekarlığı, yalancılığı, tutarsızlığı gösteren Erol Mütercim gibi insanlar da var. Ama Atatürk ile ilgili kalın kalın kitaplar yazdığınızda Türkiye toplumunda önemli bir insan haline geliyorsunuz."

EROL MÜTERCİMLER'İN GEÇMİŞİ

Şener, bu açıklamalarını tweetlemesinin ardından paylaşımlarını sürdürdü. Şener, Erol Mütercimler'in daha önce kullandığı “Arkadaş bu Sakarya bölgesindeki rezalet nedir ya? Bu tairkatlar neden burada yuvalanmış? Buranın bir özelliği var. O bölgede oturanların kalpleri kırılırsa da canları cehenneme! Kırılsın. Milli Mücadele döneminde de Mustafa Kemal Paşa yine bu bölgeden çekti" sözlerini gündeme getirdi.

Nedim Şener, Erol Mütercimler'le ilgili paylaşımlarını daha sonra da sürdürdü. Şener, "Erol Mütercimler, 1996’da Susurluk kazası sonrası ‘derin devlet’ tartışılırken, ölmüş iki askeri şahit gösterip içinde FETÖ’nün de olduğu NATO’cu Gladyo’nun temizlenmesini önlemek için 1990’larda ‘Ergenekon’ yalanını uydurdu.FETÖ sonra bunu kumpasa çevirdi" ve "1997’de “Ergenekon yalanını” 6 yıl önce öldürülmüş iki komutana dayandıran Erol Mütercimler, “Efkan Ala 15 Temmuz’da Gürcistan’a kaçıyordu” yalanını kime dayandırdı biliyor musunuz? Hala adını açıklamadığı iki AKP’li milletvekiline..." diyerek 5 Aralık 2018 ve 10 Ağustos 2018 tarihli iki yazısını paylaştı:



ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar