GÜNCEL

Nedim Şener'den dikkat çeken Muhsin Yazıcıoğlu yazısı: 4 dakikalık süre kayıp!

Hürriyet yazarı Nedim Şener,BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü hakkında dikkat çeken bir detayı kaleme aldı. Şener, radar kayıtlarında 4 dakikalık bölümün arıza nedeniyle yapılamadığına dikkat çekti.

Nedim Şener'den dikkat çeken Muhsin Yazıcıoğlu yazısı: 4 dakikalık süre kayıp!

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü köşesinde, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile yanındaki 5 kişinin 25 Mart 2009 günü hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan helikopterin düşmesi ya da düşürülmesi tartışmasında dikkat çeken bir konuyu kaleme aldı. Şener "Kayıp 4 dakika" başlıklı yazısında olay günü radar kayıtlarında 4 dakikalık bölümün arıza nedeniyle yapılamadığına dikkat çekti.

İşte o yazı... 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili olarak oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile CNN Türk kanalında yaptığımız programdan sonra olayın suikast boyutu daha çok öne çıktı. Dosya üzerindeki oyunları yakalamak nispeten kolay ama olay anı hep karmaşıktır.

Furkan Yazıcıoğlu, babası Muhsin Yazıcıoğlu’nu 25 Mart 2009 günü saat 14.35’te Kahramanmaraş Çağlayancerit’ten Yozgat Yerköy’e götürmek üzere yola çıkan helikopterin aynı güzergâhta bulunan savaş uçakları tarafından düşürüldüğü iddiasını, radar kayıtlarına dayanarak anlattı.

Olay günü helikopterin uçuş güzergâhında iki savaş uçağı, 21 bin feet yükseklikte “tek kol” adı verilen üst üste uçuş yapmıştı. İçinde FETÖ’cü albay Ali Armağan’ın bulunduğu F4 savaş uçağı bu yükseklikte radar kayıtlarında görünmüş, helikopterin düşüş zamanı aralığı olan saat 15.03’te hızla alçalarak radardan çıktıktan sonra, saat 15.07 gibi tekrar yükselerek radar görüntüsüne girdiği saptanmıştı.

“Saptanmıştı” dediğime bakmayın, aslında bu çok önemli bilgiler saklanmıştı. Bu konuya ayrıntılı anlatacağım, zaten konumuz da bu...

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar