MEDYA KÖŞESİ

Nedim Şener'den CHP'nin boykotuna net tepki: Burası bizim evimiz!

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, CHP'nin CNN Türk'ü boykot etme kararı almasına 15 Temmuz göndermeleri ile cevap verdi ve o gün kullandığı cümleyi tekrar ederek ''Burası bizim evimiz'' dedi.

Nedim Şener'den CHP'nin boykotuna net tepki: Burası bizim evimiz!

CHP'nin CNN Türk'ü boykot etme kararı almasına tepkiler devam ediyor. Birçok gazeteci gibi Hürriyet gazetesi yazarlarından Nedim Şener de tepki veren isimler arasındaydı.

Belki de tepkisi en çok merak edilen isimlerden biri olan Nedim Şener, 15 Temmuz gecesi yaşananları ve CNN Türk'ün rolünü hatırlattı ve o gece kullandığı cümle ile CHP'nin boykot kararına karşı net tavır sergiledi.

Şener, boykota karşı ''Burası bizim evimiz'' diyerek cevap verdi.

İşte Nedim Şener'in bugünkü yazısı:

CNN TÜRK’E FETÖ BASKINI

Amaçları kanalı basıp yayını kesmekti. Ve o gün o kanal daimi izleyicileri tarafından değil, CNN Türk izleyicisi olmayan hatta CNN Türk ve o günkü sahibinden nefret eden Bağcılar ve Gaziosmanpaşa civarında oturanlar tarafından kurtarıldı. O geceyi orada yaşamış ve bunları gözleriyle görmüş, kulaklarıyla duymuş birisi olarak söylüyorum. CNN Türk’ün o geceki yayını Türk demokrasi tarihindeki yerini aldı. Hatta CHP Genel Başkanı’nın darbe gecesini geçirdiği evde CNN Türk yayınını izlediği daha sonra basına yansıdı.

15 Temmuz’dan beri CNN Türk, özellikle Amerika’da yaşayan FETÖ’cülerin hedefinde. Yalnız dezenformasyon yapmıyorlar, aynı zamanda CNN adının sahibi Amerikalı şirkete de şikâyet ediyorlar. Bunlara CHP’nin Amerika’daki temsilcisi de eşlik ediyor. Başvurular yapıp isim hakkının geri alınması için uğraşıyorlar.

Bu girişimlerin bugüne ait olduğunu düşünmeyin, iki-üç yıl öncesinden söz ediyorum. CNN Türk’ün o dönemdeki yöneticileri de şikâyetler üzerine Amerikalılarla görüştüler, yalanlara karşı açıklamalar getirerek 2018 yılında geri çekilmek istenen CNN logosunu tutmayı başardılar.


Bugünlerde CNN Türk yeniden bu kez boykot ile hedefte. Benim için hiç şaşırtıcı değil. Konuyla ilgili görüşmeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan yönetiyor. Yerel seçim öncesi CHP’ye haksızlık yapıldığı gerekçesiyle özür dilenmesi isteniyor. Amacına ulaşamayınca da parti yönetimi boykot kararı alıyor.

Hiçbir parti üyesinin CNN Türk kanalına çıkmamasını, CHP’li seçmenden de izlememesini istiyor.

Gerekçe ise ilginç: CHP’ye tuzak kuruluyormuş.

Peki, televizyondaki programlara katılan CHP’liler bunu sezemedi mi?

CNN Türk kanalına hangi CHP’li konuklar katılıyorsa, diğer televizyonlara da hemen hemen aynı konuklar katılıyor. Konular da birbirine benzer. Konular aynı olunca, sorular ve sorulara verilen cevaplar bile çoğu zaman aynı.

Peki tuzak bunun neresinde?

Bir parti yönetimi, üyeleri böyle bir karar alıp uygulayabilir. Peki seçmeni de olsa halka bunu nasıl önerebiliyor? Öncekiler gibi AKP, MHP, HDP yöneticileri de basınla kavga etti, hatta bazıları tavır aldı ama seçmeni boykota katan bir örneği hatırlamıyorum.

Dert başka, izini Amerika’da aramak gerekiyor.

CNN Türk 15 Temmuz’dan beri ikinci büyük saldırı ile karşı karşıya ama o gece darbecilere söylediğimi şimdikilere de tekrar edeyim: “Burası bizim evimiz...”

Yazının tamamı için tıklayın...

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar