GÜNDEM

Nedim Şener'den CHP ve İYİ Parti'ye "Demirtaş" tepkisi

Hürriyet yazarı Nedim Şener, CHP ve İYİ Parti'den gelen "Selahattin Demirtaş" açıklamalarına ve çağrılarına tepki gösterdi.

Nedim Şener'den CHP ve İYİ Parti'ye "Demirtaş" tepkisi

Bugünkü köşesinde CHP ve İYİ Parti'den gelen "Selahattin Demirtaş" açıklamaları ve çağrılarını eleştiren Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Kobani olayları neticesinde yaşanan sokağa çıkma çağrılarına giden ve 53 insanımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanna olaylara giden süreci yazdı.

Adım adım, HDP ve Öcalan cephesinde yaşananları tarihleriyel kaydeden Şener, “Hakikat”, terörist PKK’nın elebaşı ve örgüt yönetiminin talimatıyla Demirtaş’ın başında olduğu HDP’nin çağırısıyla yaşanan katliamken, onları savunmak bu hakikate gözlerini kulaklarını kapatan CHP ve İP yönetimine kaldı" dedi.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Son olarak İYİ Parti'den gelen ve büyük teki çeken açıklamada İstanbul Milletvekili ve Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Demirtaş için AİHM'in kararını işaret ederek, "Mahkemelerin kararlarına saygı duymak lazım" demişti. 

İşte Nedim Şener'ın yazısının ilgili bölümü:

“Suçsuz” demeye dilleri varmadığı için “Suçu ne?” diye soruyorlar, “Serbest bırakın” diyemiyorlar, “AİHM karanına uyun” diyorlar. Bunun başını da sadece ve sadece seçimlerde onları yüzde 50 artı 1 oya yükselteceğini umdukları HDP oylarını almanın derdinde olan CHP ve İYİ Parti (İP) çekiyor. CHP açıktan, İP mahcup biçimde Demirtaş üzerinden HDP’ye göz kırpmaya devam ediyor.

CHP milletvekili, Anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu’nun başkanlığında 2018 Ocak-Haziran aylarında İP, Saadet Partisi ve HDP’lilerin bir araya gelip ‘çift dilli eğitim, özerlik’ içeren ve başlangıcından ‘Türk Milleti, Atatürk’ ifadelerinin çıkarıldığı, ‘güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için anayasa ilkeler metnini’ de bunun için hazırladılar. Her şey ama her şey sadece HDP’lilerin oylarını almak için.

Bu niyetlerini de ‘hakikat’, ‘hukuk’ ve ‘demokrasi’ kelimeleriyle kamufle ediyorlar.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar