POLEMİK

Nedim Şener'den Bülent Arınç'a 'ankesörlü hat' göndermesi!

Geçtiğimiz hafta KHK üzerinden tartışmaya başlayan ve hız kesmeden devam eden Nedim Şener ve Bülent Arınç polemiği devam ediyor. Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında Bülent Arınç'a "Ankesörlü hat olayı da facia mıdır?" diye sordu.

Nedim Şener'den Bülent Arınç'a 'ankesörlü hat' göndermesi!

Bülent Arınç'ın "KHK faciadır" söylemi ile başlayan tartışma bitmiyor. Arınç'a en sert tepkilerden birini veren Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında Arınç'a yine zor bir soru sordu ve göndermede bulundu. 

Ankesörlü hattan yapılan görüşmeleri hatırlatan ve dava sürecinin halen devam ettiğini belirten Şener, "Ankesörlü hat olayı da facia mıdır?" ifadesini kullandı. 

İşte Nedim Şener'in yazısı:

Bırakın “ahlak ve eğitim hareketi” olmasını FETÖ, dini anlamda bir tarikat ya da cemaat bile sayılmaz. Çünkü üyelerine açıkta abdest almayı, namaz kılmayı yasaklamış, eşlerinin başlarını açıp, şaşırtma amacıyla kapılarının önüne alkol şişeleri koyma talimatları vermiş, başta ABD olmak üzere yabancı istihbarat örgütlerine Türkiye’nin milli sırlarını satmış bir örgüttür.

Tüm bu bilgileri, TSK’daki üyeleri ve ‘mahrem imamların’ itiraflarından öğreniyoruz. Sayıları hiç de az değil. Ankesörlü hat adı verilen haberleşme yöntemiyle bugüne kadar 14 bin 433 FETÖ elemanı gözaltına alındı. Ekim ayı itibarıyla bunların 6 bin 26’sı FETÖ ile ilgili itiraflarda bulundu. Yani gözaltına alınanların yüzde 42’si itirafçı oldu.

Ama ne hikmetse FETÖ’cülerin, örgütün en önemli haberleşme sistemi diye itiraf ettiği ‘ankesörlü hat’ konusunda yüksek yargı bir türlü karar veremiyor.

Bu arada FETÖ’cüler tıpkı ByLock, tıpkı KHK’da olduğu gibi ankesörlü hat ile haberleşmenin suç olmadığına dair kampanya yapıyor. Kimbilir, belki de FETÖ mensuplarının kabul ettiği bu yöntem hakkında bir başka siyasetçi de “ankesörlü hat soruşturmaları faciadır” diyerek buna sözcülük yapacaktır.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar