GÜNDEM

Nedim Şener'den bomba Mansur Yavaş-Sinan Aygün yorumu: FETÖ herkesi parsellemiş!

Hürriyet yazarı Nedim Şener, Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasında yaşanan rüşvet tartışmalarını ele aldı ve "FETÖ sadece Ankara'yı parsellememiş, herkesi parsellemiş" dedi.

Mansur Yavaş ile Sinan Aygün arasında yaşanan rüşvet tartışmalarında FETÖ suçlamaları öne çıkmıştı. 

Konuyu köşesinde değerlendiren Nedim Şener, FETÖ'nün bu isimleri de parsellediğini belirtti ve "Anlayacağınız FETÖ sadece Ankara’yı parsel parsel almamış, herkesi parsellemiş..." dedi.

İşte o yazı:

Ankara’da CHP’li Sinan Aygün ile CHP’li Mansur Yavaş arasında yaşanan 25 milyon liralık rüşvet tartışmasının Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili olan bölümünü gülerek izliyorum. Neden mi? Menfaatler çatışınca herkes eteğindeki FETÖ taşlarını döküveriyor da ondan.
Tartışmaya bakın: CHP üyesi eski milletvekili Sinan Aygün, 2014 yılındaki mahalli seçimler öncesi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Mansur Yavaş’a CHP’nin Ankara büyükşehir belediye başkanı adaylığını teklif ettiğini açıkladı. Aygün, bu teklife Yavaş’ın “Sen bana bunu nasıl teklif edersin? Benim hayatım yıllarca bunlarla mücadele ile geçti, ben Ülkü Ocakları’ndan geliyorum. Bunu kendime hakaret addediyorum” diye tepki gösterdiğini söyledi. Ancak Aygün’ün açıklamasına göre Yavaş’ı FETÖ’nün firari imamlarından Ayhan Atalay, Hüseyin Saruhan ve Rahmi Bıyık ikna etti. Böylece Yavaş 2014’te CHP adayı oldu.

Karşı atak bu kez Mansur Yavaş’tan geldi. Ankara Cumhuriyet Savcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’na verdiği altı sayfalık dilekçede, Aygün’ün şimdi firari olan FETÖ’cü işadamlarından Ömer Akgül ve aile üyeleriyle ortaklığını hatırlatarak, Sinan Aygün’ü FETÖ’ye finans sağlamakla suçladı.

Dilekçeye göre, 5 Temmuz 2007 tarihinde FETÖ’nün Ergenekon kumpasında gözaltına alındıktan sonra 14 Temmuz 2007 günü serbest bırakılan Sinan Aygün, bir yıl sonra, yani 3 Kasım 2009 tarihinde FETÖ’cü Ömer Akgül ve kardeşi Mehmet Akgül ile Akgül Yap Sat İnşaat AŞ şirketini kurdu.


17-25 Aralık 2013 operasyonundan bir yıl sonra FETÖ’cü Ömer Akgül, yüzde 35 hissesinin yüzde 10’unu Sinan Aygün’e, diğer hisseleri aile üyelerine sattı. Sonra hisse devirleriyle Aygün şirketin tamamına sahip oldu, isim değişikliğine gitti. Tam bu tartışmalar sırasında Sinan Aygün’ün “Mansur Yavaş’ı aday yaptırdı” dediği FETÖ’cü Atalay’a ait Yelken Kule binasına o dönem AKP’nin başkan adayı Melih Gökçek’in dev seçim afişlerinin asılı olduğu fotoğraflar ortaya çıktı. Karmakarışık değil mi? Herkesin FETÖ ile ilgili ne çok bildiği var. Ama bunların ortaya çıkması için menfaat kavgasına tutuşmaları gerekiyor. Adı geçenlerle ilgili bir suçlamada bulunmuyorum, sadece anlatılanlardan FETÖ’cülerin hiçbir alanı, hiç kimseyi boş bırakmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Peki biz tüm bunları nasıl öğreniyoruz? Elbette menfaat kavgasına tutuştuklarında.

Anlayacağınız FETÖ sadece Ankara’yı parsel parsel almamış, herkesi parsellemiş...

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar