GÜNCEL

Nedim Şener'den bomba iddia: ABD, yine FETÖ’yü devreye sokuyor

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, son günlerde yaşanan gelişmeler üzerinden 'ABD, FETÖ'cüleri devreye sokuyor' iddiasında bulundu.

Nedim Şener'den bomba iddia: ABD, yine FETÖ’yü devreye sokuyor

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, 'ABD, yine FETÖ’yü devreye sokuyor' başlıklı bugünkü yazısında çarpıcı bir iddiada bulundu. Şener, bugün kaleme aldığı yazısında, muhalefet liderlerinin son günlerdeki açıklamalarına dikkatleri çekerek, "Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları Kılıçdaroğlu ile Akşener’in aynı anda, FETÖ’cülerle ilgili “haksızlık yapıldığı, masumların tutuklandığı” gibi sözlerinin ne anlama geldiğini sorguladı. 

İşte o yazı... 

Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları Kılıçdaroğlu ile Akşener’in aynı anda, FETÖ’cülerle ilgili “haksızlık yapıldığı, masumların tutuklandığı” gibi sözleri ne anlama geliyor?

Ben, bunu FETÖ’nün merkezi Amerika’da yaşanan gelişmelerle birlikte değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Ne demek istediğimi yazının sonunda daha iyi anlayacaksınız...

ÖRGÜTTE ÇÖZÜLME

Özellikle 15 Temmuz’dan sonra ortaya çıkan deliller, örgüt üyelerinin itirafları, ihanetin boyutu Fetullahçı Terör Örgütü içinde tartışmalara ve çözülmelere sebep oldu. Tabanın, tavana inancı zayıfladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve tüm istihbarat birimlerinde yürütülen etkili temizlik faaliyetleriyle örgütün devlet içindeki operasyonel gücü iyice azaldı. Buna karşın FETÖ ile mücadelede bazı zorluklarla karşı karşıyayız. Birincisi içeride yargı, ikincisi ise FETÖ’yü koruyan ve kollayan Amerika ve Avrupa.

FETÖ temizliğini, istihbarat çalışmaları, Emniyet araştırmaları, soruşturma ve yargılama aşamalarında ayrı ayrı değerlendirmeliyiz. İlk iki aşama çok etkili yürüyor. Üçüncü aşamada, yani soruşturma ayağında, bazı savcılıkların etkin soruşturma ve araştırma yapmaması ve sonunda verilen yersiz “takipsizlik” kararları önemli bir zafiyet alanı.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar