GÜNDEM

Nedim Şener'den Atatürkçü, muhalif avukatlara uyarı: FETÖ sizi çalıştırıyor hatta fişliyor

Hürriyet yazarı Nedim Şener, FETÖ'nün hukuk camiasında ünlü “Atatürkçü, muhalif” avukatları kullandığını söyledi

Nedim Şener'den Atatürkçü, muhalif avukatlara uyarı: FETÖ sizi çalıştırıyor hatta fişliyor

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "FETÖ avukatlara nasıl bakıyor?" başlıklı yazısında FETÖ’nün avukatlık yapılanmasına yönelik İzmir, İstanbul ve Ankara’da yapılan ve yüzlerce kişinin gözaltına alınarak tutuklandığı operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Hiçbir avukat, müvekkili hakkındaki iddialarla suçlanamaz" ifadelerini kullanan Şener, "Bizim için bu kadar değerli olan bir meslek, FETÖ’cüler için birçok kavram gibi suiistimal alanı. Dolayısıyla söz konusu Fetullahçı Terör Örgütü olunca, her şeyi bir kez daha düşünmek gerekiyor" dedi ve örgütün, hukuk camiasında ünlü “muhalif” avukatları kullandığını söyledi:

ATATÜRKÇÜ ve MUHALİF AVUKATLAR KULLANILIYOR

"Bugün Ergenekon ve Balyoz davalarında ünlenmiş, kendini “Atatürkçü, muhalif” olarak tanımlayan birçok avukatı; FETÖ’cü asker, işadamı, polisin savunması için çalıştırıyor.

Benim merak ettiğim, bu avukatlar FETÖ’cülüğü açık olan hatta itirafçılık yapan müvekkillerini savunurken, “FETÖ isimli bir örgüt yoktur” mu diyorlar, yoksa “Benim müvekkilim FETÖ’cü değildir” mi diyorlar. Ama şunu bilmeleri gerekiyor: FETÖ hepsini fişliyor."

Şener, 2017 yılı nisan ayında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na iki SD kart içinde “Garson” kod adlı gizli tanığın teslim ettiği dokümanlardan, darbe ve örgüt üyeliği davalarında yargılananlar için temas kurulan muhalif kimlikli avukatlar hakkında FETÖ’nün değerlendirmelerinin çıktığını söyledi ve o değerlendirmeleri paylaştı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar