GÜNDEM

Nedim Şener yazdı: Hava’da, Kara’da, Deniz’de, her yerde FETÖ

İzmir merkezli yapılan yapılan FETÖ operasyonunda 181 FETÖ mensubu subay ve astsubay gözaltına alındı. Bu operasyonun FETÖ tehlikesinin TSK içinde devam ettiğini gösterdiğini söyleyen Hürriyet yazarı Nedim Şener, "Hava, Kara, Deniz fark etmez, FETÖ her neredeyse mücadele devam edecek." dedi.

Nedim Şener yazdı: Hava’da, Kara’da, Deniz’de, her yerde FETÖ

İzmir merkezli 26 ilde FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Hürriyet yazarı Nedim Şener de "Başka bir ülkenin ordusu içinde, bir terör örgütünün görevi başında 181 üyesi tespit edilse yer yerinden oynar değil mi? Ama burası Türkiye..." dedi ve önümüzdeki aylarda binlerce FETÖ mensubunun ortaya çıkarılacağını ve FETÖ her neredeyse mücadelenin süreceğini belirtti.

Hava’da, Kara’da, Deniz’de, her yerde FETÖ

Dün, İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından FETÖ’nün, Hava Kuvvetleri Komutanlığı okullarına subay ve astsubay alımlarındaki usulsüzlüklerine ilişkin çok ilginç bir operasyon yapıldı. İlginç kısmı FETÖ operasyonu olması, TSK içindeki FETÖ mensuplarına yönelik olması değil.
Bence ilginç kısmı, 191 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken bunların 181’inin muvazzaf, yani görevi başında olması.

Başka bir ülkenin ordusu içinde, bir terör örgütünün görevi başında 181 üyesi tespit edilse yer yerinden oynar değil mi? Ama burası Türkiye...

Son 15 gün içinde aralarında Ege Ordu Komutanı’nın emir subayının da olduğu TSK’daki FETÖ mensuplarına yönelik operasyonlarda bine yakın kişi gözaltına alındı, kimsenin umurunda değilmiş gibi bir hava var.

Sadece İzmir merkezli yapılan tek bir operasyonda, görevi başında 181 FETÖ mensubu subay ve astsubay gözaltına alınıyor ve ülkede adeta yaprak kımıldamıyor.

Galiba Türkiye alıştı, FETÖ’ye de operasyonlara da!

Dünkü operasyonun bir başka özelliği, FETÖ tehlikesinin TSK içinde devam ettiğini göstermesi...

Daha önce, FETÖ’nün 2013 yılı Deniz Kuvvetleri Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na girişteki mülakat sınavında örgüt üyelerine kriptolu aday numarası verdiği ortaya çıkarılmıştı. 2013 yılında bu iki okula kayıt yaptıran 729 kişinin 724’ünün FETÖ mensubu olduğu tespit edildi.

FETÖ’nün benzeri bir usulsüz yöntemi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı subay ve astsubay yetiştiren okullarda da gerçekleştirdiği ortaya çıktı.


İşte İzmir Cumhuriyet Savcılığı bu usulsüzlüğe yönelik operasyonda 191 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

Bilindiği gibi askeri okullara girişte bir yazılı, bir de mülakat sınavı yapılıyor. FETÖ’cüler yazılı sınavları çalıntı sorularla kazanıyordu. Örgüt üyesi öğrencilerin mülakat sınavında takılmaması için her biri FETÖ’cülerce şifrelenmiş aday numaraları verdiler. 2013’te Deniz Harp ve Deniz Astsubay Yüksek Meslek Lisesi’nde yazılı sınavları kazanan örgüt üyesi öğrencilerin kimlik numaraları, mahrem imamları vasıtasıyla TSK Personel Daire Başkanlığı’nda görev yapan FETÖ’cü üyelere gönderildi. Burada öğrencilere, ikinci ve üçüncü rakamının toplamı 9-10-11-12 olacak şekilde aday numaraları verildi. FETÖ üyesi olmayan subayların da yer aldığı mülakat komisyonundaki örgüt üyelerinin, önlerine gelen FETÖ üyesi adayların numaralarına bakarak bu formülü uyguladığı ve mülakattan geçirdiği belirlendi.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın dün yaptığı operasyonda, FETÖ’nün 2004-2016 yılları arasında askeri okullara girişte aday numarasında şifreleme yöntemiyle binlerce örgüt üyesini yerleştirdiği belirlendi.

Savcılık 2005, 2011 ve 2012 yıllarında aday numarası şifrelenmiş toplam 1079 kişi belirledi. Bunlardan 437’sinin daha önceden FETÖ’cü oldukları belirlendiği için haklarında işlem yapıldı. 639’unun FETÖ’nün sivil mahrem imamlarıyla ankesörlü hatlar üzerinden irtibat kuran kripto üyeler olduğu ortaya çıkarıldı.

Daha önce de yazdım, önümüzdeki aylarda daha binlerce FETÖ mensubu ortaya çıkarılacak. Hava, Kara, Deniz fark etmez, FETÖ her neredeyse mücadele devam edecek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar