GÜNDEM

Nedim Şener yazdı: FETÖMETRE'nin mucidi istifanın eşiğinde!

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "kulaklarıma inanamadım" diyerek paylaştığı bilgide FETÖMETRE'nin mucidi ve birçok tezi ile son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden Tuğamiral Cihat Yaycı'nın istifanın eşiğinde olduğunu belirtti.

Nedim Şener yazdı: FETÖMETRE'nin mucidi istifanın eşiğinde!

FETÖ ile mücadele konusunda özellikle TSK içerisindeki FETÖ'cülerin tespit edilmesi gibi önemli bir misyona sahip olan Tuğamiral Cihat Yaycı'nın istifanın eşiğinde olması Nedim Şener'in dikkatini çekti. 

Nedim Şener, konuyu ilk duyduğunda kulaklarıma inanamadım tepkisi verdi. Konuyu köşesine taşıyan Şener, Yaycı'nın hikayesini aktardı.

İşte Nedim Şener'in yazısı:

Kulaklarıma inanamadım, çok yakın olan emekli bir arkadaşı söylemese yine de inanmazdım: 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile mücadelede simgeleşen isimlerden birisi olan, uygulamaya soktuğu FETÖMETRE kriterleri ile Deniz Kuvvetleri başta olmak üzere TSK bünyesinde binlerce FETÖ üyesini ortaya çıkaran, en son “mavi vatan” kavramıyla Akdeniz’i yeniden Türkiye’nin gündemine sokan Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, emeklilik veya istifa noktasına gelmiş.
“Nasıl yani? Hakkında her gün haber okuyoruz, övgü dolu yazılar çıkıyor” diye soracaksınız.

Cevap işte tam bu soruda gizli. Mesele övgü dolu işler yapmasıymış, işte tam bu nedenlerden dolayı da hakkında soruşturma ve inceleme açılmış.

Cihat Yaycı’yı tanımayanlar için biraz geriye gideyim.

15 Temmuz sonrası 70 ana, 280 alt kriterden oluşan ve TSK’ya sızmış FETÖ mensuplarını ortaya çıkaran FETÖMETRE isimli çalışmayı gerçekleştirdi. Bu kriterleri görev yaptığı Deniz Kuvvetleri’nde etkili bir şekilde uyguladı.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar