GÜNCEL

Nedim Şener yazdı: FETÖ'cülere bayram ettiren karar!

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, TSK içinde FETÖ İle ilişkisi tespit edilen 136 kişiden 92’sinin İzmir Sulh Ceza Hâkimliğince serbest bırakılmasının ‘’ankesörlü hat’’ operasyonları tarihinde bir ilk olduğunu ve devletin tüm kurumlarının FETÖ ile verdiği mücadeleye darbe vurduğunu söyledi.

Nedim Şener yazdı: FETÖ'cülere bayram ettiren karar!

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, TSK içinde FETÖ İle ilişkisi tespit edilen 136 kişiden 92’sinin İzmir Sulh Ceza Hâkimliğince serbest bırakılmasının ‘’ankesörlü hat’’ operasyonları tarihinde bir ilk olduğunu söyledi. Savcılığın tutuklanma istemiyle sevk ettikleri içinde bu kadar büyük bir serbest bırakma dalgasının görülmediğini belirten Şener, serbest bırakma kararından sonra FETÖ’cülerin sosyal medyadaki sevinçlerinin görülmeye değer olduğunu söyledi.


Nedim Şener, yıllardır Bylock gibi ankesörlü hat kullanımının da delil olamayacağını savunup TSK içindeki örgüt üyelerini kurtarmak için uğraşan FETÖ’cülerin bu kararla adeta zafer kazanmışçasına sevindiklerini söyledi. Şener, sadece bunun bile ankesörlü hat operasyonlarının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirtti. Ankesörlü hat konusunun FETÖ üyeliğine başlı başına delil iken, FETÖ’cüleri serbest bırakan İzmir Sulh Ceza Hakimleri’nin verdikleri kararın, devletin tüm kurumlarının mücadelesine büyük bir darbe vurduğunu söyleyen Şener, elbette hukuk içinde bu yanlıştan da dönüleceğini ifade etti.

İşte o yazı... 

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine 8 bin dolayında TSK personeli katılırken bunun 5 bin 600’ü subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşuyordu.
Aradan geçen yıllar içinde bunlara ek olarak TSK içinde 22 bin 386 subay ve astsubay tespit edilerek ihraç edildi.

Yani darbe girişimine katılanların dört katı daha ortaya çıkarılarak haklarında hukuki işlem yapıldı ve tamamına yakını ihraç edildi. Peki TSK içindeki bu kadar büyük FETÖ’cü nasıl tespit edildi? Cevabı herkes biliyor; ”Ankesörlü hat” olarak bilinen sabit hat incelemeleriyle.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar