GÜNCEL

Nedim Şener: Verin makarnayı, alın oyları!

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iktidarın stratejisini ‘’Al makarnayı, ver oyu’’ şeklinde tanımlamasına tepki gösterdi.

Nedim Şener: Verin makarnayı, alın oyları!

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iktidarın stratejisini ‘’Al makarnayı, ver oyu’’ şeklinde özetlemesine tepki göstererek, ‘’o zaman verin makarnayı, alın oyları’’ dedi. Şener, Kılıçdaroğlu’nun zaman zaman AK Parti’ye oy veren seçmene de serzenişte bulunduğunu ve AK Parti’nin oy oranının, kendi partisinin oy oranından yüksek olmasının faturasını da yine AK Parti seçmenine çıkardığını belirtti.

Nedim Şener, Kılıçdaroğlu’nun, siyasi hayatta bir simge haline gelmiş olan ‘’makarna’’ kelimesini kullanmasının ve insanların makarna karşılığında oylarını verdiğini söylemesinin yanlış olduğunu ifade etti. Şener, ‘’makarna’’ deyince aklına, FETÖ’cü teröristlerin darbeye kalkıştığı 15 Temmuz gecesi bakalları, marketleri yağmalayanlar, bankamatik ve benzin kuyruklarında bekleyenlerin geldiğini söyledi. Şener, Kılıçdaroğlu’nun makarna karşılığında oylarını verdiğini söyleyen halkın 15 Temmuz gecesi sokakta darbecilere direndiğini belirtti.

İşte o yazı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği ekonomik sorunlara rağmen AKP’nin oy oranın, kendi partisinden yüksek olmasının faturasını zaman zaman seçmene çıkarıyor.
Bir süre önce AKP’ye oy veren öğretmenlere “Ben o öğretmene öğretmen demem”, çiftçilere “Eğer ilk seçimde siz hâlâ gidip AK Parti’ye oy verirseniz iki elim yakanızdadır”, esnafa “İnsan biraz aklını kullanır”, AKP seçmenine “Sen hâlâ gidip çoluk çocuğunun rızkını Saray’a kiralıyorsan ben insanlığını sorgularım arkadaş” demişti.

Bu da bir parti stratejisidir, çok fazla bir şey denilemez.

Ancak geçen hafta yine “makarna” kelimesi geçen bir konuşma yapınca iki satır yazmak şart oldu. Çünkü yoksullara dağıtılan “makarna” artık siyasi hayatımızda önemli simge haline geldi.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar