GÜNDEM

Nedim Şener, uyarısını yineledi: Milli felaket olur

Türkiye sosyal medyayı tartışırken Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, daha önceki milli felaket uyarısını yineledi.

Nedim Şener, uyarısını yineledi: Milli felaket olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte 7'den 70'e herkes sosyal medyayı tartışıyor.

Farklı fikirler ve öneriler ortaya çıkarken Hürriyet yazarı Nedim Şener, daha önce konu ile ilgili yaptığı milli felaket uyarısını tekrar köşesine taşıdı. 

Şener şu ifadeleri kullandı:

Farklı düşünen herkes sosyal medya üzerinden birbirine küfür ediyor. Hatta öldürmeye varan tehditler savruluyor. İktidar da şikâyetçi bundan, muhalifler de. En tuhafı, durumdan şikâyetçi olan kesimlerin de bu kampanyaları yapması. Çünkü ortak düşüncede birleşilemeyen Türkiye’de ‘milli duygumuz’ linç oldu...”

MİLLİ FELAKET OLACAK

O yazım şu cümleyle bitiyordu: “Sosyal medya hesapları üzerinden kitlesel linç, sokakta şiddete dönüşüyor. Bunun mutlaka kontrol altına alınması gerekiyor. Yoksa linci tetikleyen bu milli duygunun sonu, bizi milli felakete götürecek.” 2.5 yıl önce bu yazdığım maalesef gerçek oldu. Bugün sosyal medyada, herkes birbirine küfür ediyor, hakaret ediyor, linç ediyor. Gelin görün ki küfredenler, yapılana seyirci kalanlar da şikâyetçi hale geldiler. Ama onlar kendilerine yapılan hakaretlerden şikâyetçiler. Karşısındakine, düşman gördüğüne, rakibine yapılanlar konusunda oldukça sessiz ve son derece rahatlar...

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar