GÜNDEM

Nedim Şener uyardı: Bu tartışmalar en çok FETÖ'nün işine yarıyor

Yargıda FETÖ tartışmaları karşılıklı açıklamalar ve yazlarıla hız kesmeden devam ederken Nedim Şener belki de yapılması gereken uyarıyı köşesinde yapıyor. Şener adeta "durun ağalar bu tartışma en çok FETÖ'nün işine yarıyor" diyor.

Nedim Şener uyardı: Bu tartışmalar en çok FETÖ'nün işine yarıyor

Köşe yazıları, bakanın sert açıklaması, Erdoğan-Gül görüşmesi derken süren yargıda FETÖ tartışmalarına körükle giymeyi değil de asıl tehlikeyi anlatmayı tercih eden Nedim Şener, "Bu tartışmalar en çok FETÖ'nün işine yarıyor" uyarısında bulundu. 

Bu uyarı klasik orta yolcu bir uyarıdan çok öte. Çünkü sözünü de söylüyor Nedim Şener. Varsa yargıdaki FETÖ'cü, "vezire dönüşen piyondur" diyor. Öldürücü darbeyi vurmak için yargıyı kullanabilirler diyor. 

İşte Nedim Şener'in uyarıları:

Yargıdaki FETÖ yapılanması ve onunla mücadele uzun süredir tartışma konusu. Yıllardır konuyu her platformda anlatıyorum.

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin de 21 Mart 2019 günü “1500 hakim ve savcıya ankesör soruşturması!” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Konu hükümete yakın bir gazetede üst üste gündeme gelince Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den bugüne kadar alışık olmadığımız sertlikte bir cevap geldi; “Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır.

Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın.

Türk yargısı bu mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir... Kim rahatsız oluyorsa olsun, Türk yargısı bağımsızlığını, tarafsızlığını sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Bakanın bu konuşmayı yaptığı tarih 18 Eylül, bir gün önce yani 17 Eylül’de Adalet Bakanlığı, iş insanı Fettah Tamimce hakkında verilen takipsizlik kararının bozulması için başvurdu.

Bunların birbirinden bağımsız gelişmeler olduğunu sanmıyorum. Bakanın sözlerinin yalnızca FETÖ ile mücadele konusunda kararlılığı vurgulamak şeklinde yorumlamak mümkün değil.

Çünkü, “Daha düne kadar FETÖ’cüler ile aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın” sözleri “hükümet içi çatışma” diye yorumlayanlar da var. Ama daha sağlıklı değerlendirme için gelişmeleri görmek gerekir.

Öldürücü vuruş

Kimin neyi amaçladığını tam olarak kestiremiyorum ama bu durumdan her zamanki gibi FETÖ’nün kazançlı çıktığı açık. FETÖ ile mücadelenin ne iktidar-muhalefet ne iktidar içi çatışma konusu olmaması gerekiyor. Çünkü yargıdaki FETÖ’cü her şeyden daha tehlikelidir.

Bu köşede 29 Mart 2019 günü “Vezire dönüşen piyon” başlıklı yazımda şunları söylemiştim; “Yargıdaki ‘kripto’ FETÖ üyesi neye benzer; ‘vezire dönüşmüş piyona’. Anlatayım; satrançta, kareleri kendini gizleyerek tek tek küçük hamlelerle geçen ve tahtanın sonuna ulaşan piyon, oyuncunun isteğine göre aynı renkteki vezir, kale, fil ya da at’a terfi eder.

Yani o sıradan piyon, vezir, kale, fil ya da at’a dönüşür. Bunların içinde en önemli taş vezir’dir. Çünkü kale, fil ya da at gibi sınırlı hareket etmez. Sağa, sola, öne arkaya ve çapraz yöne sınırsız giderek vurucu hamleyi yapar, tıpkı yargıdaki kripto FETÖ üyesi gibi.

Bir bakarsınız verdiği kararla FETÖ üyesini serbest bırakmış. Bir bakarsınız hiç ilgisi olmayan kişiyi tutuklayıp haksız mağduriyete yol açmış.

Bir bakarsınız FETÖ’nün kripto iletişim yöntemleri ByLock ya da ankesörlü hat konusunda haksız bir takipsizlik ya da beraat kararı vermiş.” FETÖ yargıda yapılanmasından neden vazgeçmiyor? Çünkü öldürücü vuruşu oradan yapabileceğini biliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar