MEDYA KÖŞESİ

Nedim Şener, 'Uğur Dündar'ın iftiralarla geçen 50 yılını' işte böyle yazdı

Posta yazarı Nedim Şener, bugün köşesinde Uğur Dündar'ın meslek hayatı boyunca defalarca iftiraya uğradığını ama bu iftiraları dillendiren hiç kimsenin Dündar'ın karşısına çıkmaya cesaret edemediğini yazdı. Nedim Şener atılan tüm iftiralara karşılık Uğur Dündar'ın alnı açık 50’nci meslek yılını kutladığını vurguladı.

Uğu Dündar, mesleğinin 50. yılında...

Posta yazarı Nedim Şener, bugünkü 'İftiralara karşı onurla geçen 50 yıl' başlıklı yazısında Uğur Dündar'ın meslek hayatı boyunca defalarca iftiraya uğradığını yazdı.

Uğur Dündar'ın rüşvet almak bir yana böyle bir teklifin dahi kendisine sunulamayacağını vurgulayan Nedim Şener, Dündar'ın FETÖ'nün iftirasına uğradığını ve muhafazakar kesim tarafından "din düşmanı" ilan edildiğini aktardı ve şöyle devam etti:

"13 yıldır yakından tanıdığım ve bir müftü torunu olan Uğur Dündar’ın din düşmanı yalanı bir FETÖ iftirası olarak kayda geçti. Ona bu iftirayı atanlar kaçtı ama o alnı açık 50’nci meslek yılını kutluyor."

Nedim Şener, 12 yıl önce yolsuzluklar hakkında konuştuğu AKP milletvekili Azmi Ateş'in Uğur Dündar hakkında “Bazı haberler karşılığında para alıyormuş ya da haber yapmama karşılığında para alıyormuş” iddiasında bulunduğunu yazdı ve ifadelerine şu cümlelerle devam etti:

Kendisine “Bir dakika” deyip cep telefonumdan Uğur Dündar’ı aradım, “Uğur Bey, Azmi Bey ile beraberim adınız geçti, size bir merhaba demek istiyor” dedim. Telefonu karşımda oturan milletvekiline uzattım. Telefonu aldı ve “Merhaba Uğur Bey’ciğim, nasılsınız, uzun zaman oldu görüşemiyoruz, iyisiniz inşallah” dedikten sonra selam ve muhabbetle telefonu kapatıp bana verdi.

Bu anımı aktarmamın nedeni, Uğur Dündar’ın 50 yıllık meslek hayatı boyunca uğradığı iftiralardan biri olması. Gıyabında ne söylense, karşımdakine hemen telefonla arayabileceğimi, iddiasını kendisine sormasını isterim. Elbette kimse buna cesaret edemez. Çünkü buna benzer iddiaların yalan olduğunu onlar da bilir.

Nitekim, meslek hayatının 40’ıncı yılında Uğur Dündar, benden hayatını kitaplaştırmamı istediğinde buna benzer birçok iftirayı konuşmuştuk. Hayatında hiç rüşvet teklifi almadığını, kimsenin buna cesaret edemediğini yazmıştım.

(...)

Nedim Şener'in yazısının tamamı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar